Fabrica Amylum Romania din Targu-Secuiesc, judetul Covasna, a demarat procesul de disponibilizare pentru 92 de angajati ai sai, din totalul de 114, ca urmare a costurilor ridicate de productie si a lipsei de competitivitate cu alte fabrici, informeaza NewsIn.
Directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Covasna (AJOFM), Kelemen Tibor, a declarat ca disponibilizarea a inceput, si are loc cu acordul partilor, inclusiv prin demisie, urmand ca ulterior persoanele sa fie inregistrate la Agentie ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca. Angajatii disponibilizati vor beneficia de plati compensatorii a caror valoare este stabilita din interior.

Potrivit managerului de resurse umane din cadrul societatii, Edit Dobri, Eaststarch, concernul din care face parte fabrica, Amylum Romania va continua sa produca cota alocata de izoglucoza, pe baza dextrozei lichide produsa la fabrica Amylum Bulgaria, iar din aceasta cauza va mentine inca 20 de angajati la fabrica din Targu-Secuiesc.

Decizia disponibilizarii vine dupa analiza indelungata a productiei de amidon si indulcitori, care a aratat ca fabrica din Targu-Secuiesc nu mai poate concura cu alte fabrici, inclusiv din cauza costurilor ridicate, in ciuda eforturilor echipei.

Amylum Romania cu sediul in Targu Secuiesc activeaza in domeniul materii prime, amelioratori, aditivi, fiind un important investitor in zona. Fabrica produce amidon din orez, cartofi, porumb, glucoza, sirop de glucoza, maltoza, gluten sau ulei din porumb. Fabrica si-a inceput activitatea in tara noastra in anul 2001.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri