In prima parte a acestui an s-au vindut 85.529 automobile. Vinzarile Dacia se ridica la 41.189 autovehicule, din care 5.000 sint vehicule utilitare. Pe locul doi este Daewoo, care a vindut peste 10.000 de automobile. Cel mai bine vindut este Matiz, cu 7.483 de unitati. Locul trei ii revine lui Renault Clio, care de curind si-a schimbat denumirea in Symbol, cu vinzari de peste 3.000 de unitati.

In primele cinci luni ale acestui an s-au comercializat 85.529 de automobile. In topul vinzarilor se afla Logan, care reprezinta aproape jumatate din vinzarile totale, urmat de Matiz si de Renault Symbol.

Preferata de romani este marca Dacia, la care au apelat pina in prezent un numar de 41.189 de automobilisti, ceea ce inseamna ca Dacia detine o cota de piata de 48,2%, arata Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile. Din acest numar, 8.735 il reprezinta vinzarile de autoutilitare, restul reprezentind vinzarile la autoturisme. Numarul impresionant de vinzari a fost realizat datorita productiei de Logan. Modelul Logan este disponibil in trei variante de motorizari diferite.

Primul model este Logan Ambiance, care costa 5.700 de euro. Este echipat cu un motor de 1,4 litri si 75 de cai-putere. Cel de-al doilea model Logan este Preferance, care este dotat din fabrica cu servodirectie, radiocasetofon, geamuri electrice si sistem de inchidere centralizata.

Pretul acestui model este de 6.700 de euro. Si, cel de-al treilea model este Laureate, cel mai puternic motor din gama, de 1,6 litri si 90 de cai-putere. Are in plus aer conditionat, radiocasetofon codat, pretul de achizitionare fiind de 7.100 de euro cu motorul de 1,4 litri si 7.500 de euro cel de 1,6 litri.

Locul doi in vinzari - Daewoo Matiz

Din aceasta marca s-au vindut in acest an 10.642 de unitati, Daewoo Automobile Romnia detinind pe piata romneasca o cota de 12,4%. Gama Daewoo cuprinde modelele Cielo, Nubira II, Matiz si Tacuma. De departe, cea mai bine vinduta masina de la Craiova este modelul Matiz, spun reprezentantii Daewoo. Din acest model producatorul a comercializat pina in prezent 7.483 de unitati. Pretul pentru Matiz incepe de la 5.229 de euro, si in functie de dotari acesta poate ajunge la 7.799 de euro.

Locul trei - Renault

Alianta Renault-Nissan Romnia a comercializat 7.089 de autovehicule si detine o cota de piata de 8,3%. Din totalul de vinzari 1.068 de unitati au fost vehicule comerciale. Cel mai bine vindut model de la Renault este modelul Symbol. Acesta detine o cota de piata de 11,6% din autoturismele de import. Cea mai scumpa varianta este Fidji. Masina este dotata cu motor diesel de 1,5 litri, dezvolta 80 de cai-putere si costa 9.022 de euro, CIP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri