Filiala locala a imbuteliatorului produselor Coca-Cola HBC va opera, in parteneriat cu firme specializate in domeniu, servicii de distributie si depozitare din Bucuresti, Ploiesti, Constanta, Brasov , Pitesti si servicii de distributie din Iasi, cu scopul optimizarii operatiunilor logistice.
Masura vine ca o urmare a continuarii procesului de reorganizare a serviciilor de distributie si depozitare pe care compania l-a initiat inca din 2000, locatiile din Timisoara, Oradea, Cluj, Deva sau Craiova operand deja in acest sistem de parteneriat, potrivit informatiilor transmise de companie.

“Aceasta decizie este rezultatul reevaluarii constante a activitatilor noastre si a oportunitatilor din piata si se inscrie in strategia noastra de optimizare a proceselor de dezvoltare si adaptare permanenta la schimbarile mediului de afaceri din Romania. Ne desfasuram activitarea pe o piata foarte dinamica, puternic concurentiala, ceea ce impune reconsiderarea periodica a strategiilor si tacticilor”, a declarat Mugurel Radulescu, director de relatii publice si comunicare in cadrul companiei.

Unul dintre contractorii agreati este grupul de firme Edy, cu care se va extinde astfel parteneriatul initiat acum 14 ani. Grupul de firme Edy este lider in domeniul transportului international de marfuri din Romania si unul din liderii de marca din sud-estul Europei. Parteneriatul isi propune sa fructifice avantajele rezultate din specializarea grupului Edy, sustinuta de diversitatea clientilor sai, numarul mare de mijloace de transport operate si capabilitatile manageriale specifice.

Coca-Cola HBC a inregistrat, anul trecut, in Romania, vanzari de 178,9 milioane de navete, in crestere cu 23% fata de anul precedent.

Anul acesta, imbuteliatorul grec a mai incheiat un acord de parteneriat cu compania furnizoare de energie electrica ContourGlobal pentru construirea a 15 noi uzine echipate cu instalatii de cogenerare (energie electrica si termica), pana la sfarsitul anului viitor.

Noile uzine vor furniza electricitate si apa unitatilor producatoare ale Coca-Cola din Austria, Cehia, Grecia, Irlanda de Nord, Polonia, Slovacia, Nigeria, Serbia si Ucraina. Romania, Italia si Rusia vor beneficia de doua astfel de fabrici fiecare.

Coca-Cola HBC este cel de-al treilea imbuteliator mondial al produselor Coca-Cola Co., operand in 28 de tari.

Actiunile Coca-Cola HBC sunt listate in principal pe Bursa din Atena si secundar pe bursele din Londra, New York si Sydney, iar gigantul american Coca-Cola Co. controleaza un pachet de 23,8% din actiunile firmei elene.

In Romania, Coca-Cola HBC (CCHBC) are aproximativ 3.000 de angajati si opereaza opt fabrici in sase locatii: Bucuresti, Ploiesti, Iasi, Timisoara, Oradea si Vatra Dornei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri