Augustine Kochuparampil, CEO ArcelorMittal Galati, a declarat ca investitia anuntata de austriecii de la Voestalpine AG in Romania - de a construi un combinat cu capacitate de productie mai mare decat cea de la Galati - nu ingrijoreaza compania, apreciind ca este loc pentru fiecare pe piata otelului
"Cred ca este loc pentru fiecare pe piata otelului. Am inteles ca se vor concentra pe produse pentu export si cred ca va exista o diferentiere a produselor, asa ca noi nu suntem foate ingrijorati. Noi vom continua sa lucram si vom continua planurile noastre de dezvoltare", a afirmat Augustine Kochuparampil.

Directorul general al combinatului de la Galati a precizat ca planurile strategice ale ArcelorMittal nu vor fi afectate. "Productia mondiala de otel va fi undeva la 1,3 miliarde de tone, asa ca aceasta nu cred ca ne va afecta foarte mult planurile noastre strategice si de productie aici, la Galati", a completat Kochuparampil.

Grupul siderurgic austriac Voestalpine AG intentioneaza sa isi extinda prezenta in regiune si vizeaza construirea unui combinat siderurgic in Romania, Bulgaria sau Ucraina, iar o decizie finala pentru alegerea locatiei urmeaza a fi luata in cea de-a doua jumatate a anului 2008. Combinatul va avea dispune de o capacitate de productie de cinci milioane de tone anual, a declarat, la inceputul acestui an, purtatorul de cuvant al companiei, Peter Schiefer. O decizie finala ar putea fi luata in cea de-a doua parte a anului, mai sustin reprezentantii companiei.

In conditiile in care va fi construit, combinatul siderurgic al celor de la Voestalpine AG va fi cel mai mare din Balcani depasind Kremikovtzi din Sofia, Bulgaria, si US Steel din Smederevo, Serbia, ambele avand o capacitatea anuala de productie de doua milioane de tone.

Grupul austriac a anuntat la sfarsitul anului trecut ca are in plan sa investeasca 18 milioane euro in construirea unui centru de servicii siderurgice in Romania in primul trimestru al anului 2008.

Constructia acestui amplasament de productie, care va fi al patrulea din Romania detinut de Voestalpine. Productia, ce se va concentra in mare parte pe taierea cu mare precizie a placilor de metal conform cerintelor clientilor, va demara in prima jumatate a anului 2009.

ArcelorMittal Galati, cel mai mare combinat siderurgic din tara, are acum o productie de 4,7 milioane de tone pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri