Compania farmaceutica germana Boehringer Ingelheim, importatorul Mucosolvan in Romania, a inregistrat, anul trecut, o crestere a cifrei de afaceri cu 3,6%, pana la aproape 11 miliarde de euro, si venituri de 2,1 miliarde de euro, similare celor de anul trecut, informeaza compania.
Venitul dupa impozit a atins suma de 1,8 miliarde de euro, reprezentand o crestere de 4,8% fata de anul anterior. Numarul de angajati la nivel mondial a crescut cu circa 1.400, ajungand la numarul total de 39.800, ceea ce echivaleaza cu o majorare de 3,6%). Pentru anul 2008, Boehringer Ingelheim se asteapta la o crestere a vanzarilor nete care sa se situeze deasupra nivelului general al cresterii pietei.

Rezultatele financiare obtinute anul trecute au fost afectate de aprecierea monedei euro fata de dolar, precum si de expirarea unor patente. Reprezentantii companiei au precizat ca efectele valutare au generat pierderi de peste 5% din cifra de afaceri a anului 2007.

Conform calculelor IMS, serviciul informatiilor din domeniul sanatatii, Boehringer Ingelheim a crescut cu 7,1%, in acest fel depasind din nou piata farmaceutica in general, care a inregistrat o crestere de 6%. In 2007, Boehringer Ingelheim a obtinut din nou o cota de piata stabila de circa 2%, situandu-se pe locul 15 intre companiile farmaceutice internationale.

Compania farmaceutica ocupa , in 2007, locul al 28-lea in topul jucatorilor de pe piata pharma din Romania, potrivit datelor emise de Cegedim, cu o cota de piata in jur de 1%. Piata interna a produselor farmaceutice a avansat, anul trecut, cu 11,2%, ritm inferior celui din 2006, pana la valoarea de aproximativ 6 miliarde de lei, pe fondul cresterii puternice a segmentului vanzarilor cu amanuntul si a trecerii unor programe nationale de sanatate din zona de spital in cea de retail.

In conditiile in care ultima parte a anului 2007 a insemnat diminuarea ritmului de crestere, reprezentantii Cegedim estimeaza ca in 2008 piata va creste in continuare, insa rata de majorare va fi de 5-10%, sub performanta anilor anteriori, semn ca piata se indreapta catre o perioada de stabilizare.

Principalele variabile care vor influenta evolutia pietei in 2008 vor fi evolutia cursului de schimb – majoritatea produselor vandute fiind importate), ca si politica de preturi, rambursare si finantare in general din sistemul public de sanatate. De asemenea, va fi interesant de urmarit performanta medicamentelor generice (copii ale medicamentelor originale) in 2008, deoarece in 2007 acestea au crescut cu o rata inferioara cresterii pietei totale, mai apreciaza specialistii Cegedim.

Cei mai importanti jucatori de pe piata pharma din Romania, in ordinea cifrei de afaceri pe 2007, sunt GlaxoSmithKline, Hoffman La Roche , Sanofi-Aventis, Novartis, Pfizer, Terapia Ranbaxy, Zentiva, Antibiotice Iasi si Krka D.D.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri