DHL, lider mondial in curierat si logisticã, a anuntat astãzi achizitia Cargus, jucãtor cheie pe piata domesticã de curierat. Aceasta achizitie face parte din strategia DHL de consolidare a pozitiei de lider pe piata de curierat din Romania.
“Cargus a inregistrat performante deosebite pe piata romaneasca si datorita promovãrii unei abordari proactive a afacerii, asemanatoare culturii de business a DHL. Suntem convinsi cã prin combinarea resurselor si a experientei noastre vom continua sã asigurãm succesul celor douã companii. Ne asteptãm ca DHL si Cargus sã devinã numãrul unu pe piata de curierat intern din Romania, atat din punctul de vedere al pozitionãrii pe piatã, cat si din punctul de vedere al calitãtii serviciilor oferite”, a declarat Gian Sharp, Managing Director DHL International Romania.

DHL si Cargus vor continua sã actioneze ca entitãti separate, isi vor pãstra angajatii, brandul si tipurile de servicii oferite. Gian Sharp va conduce echipa de management nou formatã, in timp ce Augustin Plesea, presedintele Cargus, va continua sã facã parte din echipa de conducere a Cargus.

Ambele companii isi vor dezvolta in continuare serviciile, printr-o serie de investitii importante in infrastructura operationalã si prin eficientizarea proceselor interne.

Paralel cu obiectivul de consolidare a pozitiilor lor pe piata de profil, DHL si Cargus isi propun sã creeze o interfata unicã pentru clientii lor, care sã faciliteze procesul de “one stop shopping”. “Vrem sã oferim clientilor nostri accesul la un sistem integrat si avantajos privind serviciile de curierat domestic si international, dintr-o singurã sursã”, a adãugat Augustin Plesea.

Achizitia se va finaliza dupa obtinerea aprobãrii din partea Consiliului Concurentei si incheierea procedurilor de auditare fiscalã aferente unei astfel de tranzactii.

DHL este liderul global al pietei de curierat expres si logisticã, specializat in furnizarea de solutii inovative si adaptate cerintelor specifice, provenite printr-o singurã sursã. DHL oferã expertizã globalã in transportul expres, transportul de marfã aerian si maritim, transportul pe uscat, solutii logistice contractuale, precum si in servicii postale internationale, expertizã combinatã cu o largã acoperire mondialã si o intelegere profundã a pietelor locale.

Reteaua internationalã DHL leagã peste 220 de tãri si teritorii din intreaga lume. 300.000 de angajati se dedicã furnizãrii de servicii rapide si de incredere care depãsesc asteptãrile clientilor. DHL este o marcã a Deutsche Post World Net. Grupul a inregistrat venituri de peste 63 miliarde euro in 2007.

Cargus este prima companie privatã de curierat domestic din Romania. In cei 17 ani de activitate, Cargus si-a dezvoltat cea mai extinsã retea de curierat din Romania, detinand mai mult de 90 de oficii si centre de expeditii pe intreg teritoriul tãrii. Cu o flotã de peste 600 de vehicule si mai mult de 1700 angajati si colaboratori, Cargus oferã o gamã extinsã de servicii de curierat, transport si logisticã. Cargus pune la dispozitia clientilor sãi solutii dedicate in functie de specificul si nevoile lor, inregistrand zilnic peste 20.000 de expeditii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri