ArcelorMittal Galati a semnat un contract pe termen lung cu una dintre cele mai mari companii de gaze si inginerie, Linde Group. Acordul prevede concesionarea fabricii de oxigen, incepand cu mijlocul acestui an, construirea unei noi unitati de separare a aerului si modernizarea tuturor echipamentelor existente, valoarea totala a investitiei depasind 100 de milioane de euro.
“Decizia de externalizare a fabricii de oxigen face parte din strategia noastra de dezvoltare, concentrata pe productia de otel, pe cresterea calitatii produselor noastre si pe diversificarea livrarilor”, a declarat Augustine Kochuparampil, CEO ArcelorMittal Galati.

Linde Group va incepe implementarea masurilor de modernizare imediat dupa preluarea operatiunilor de productie a gazelor industriale. Compania va construi o unitate de separare, cu o capacitate de 2.000 de tone de oxigen pe zi, unitate care va produce si nitrogen si argon. Aceasta va oferi suport in procesul de productie al combinatului.

In primii sase ani dupa privatizare, ArcelorMittal Galati a facut investitii tehnologice si de mediu care depasesc 533 de milioane de dolari, fata de obligatia asumata prin contractul de privatizare de a investi 351 de milioane de dolari, in primii 10 ani de la privatizare.

Anul trecut, ArcelorMittal Galati a inceput un program de investitii de 122 milioane de dolari, pentru doua proiecte tehnologice – reconstructia bateriei de cocsificare nr. 1, in valoare de 82,5 milioane de dolari si modernizarea unitatii chimice de la uzina cocso-chimica, in suma de 40 milioane de dolari.

Compania are un plan de investitii de 1,5 miliarde de dolari pe urmatorii cinci-sase ani, pentru cresterea calitatii produselor si a capacitatii de productie. Obiectivul final al acestui plan este transformarea ArcelorMittal Galati intr-un centru de excelenta pentru tabla groasa.

ArcelorMittal este cea mai mare si mai globala companie siderurgica, avand 310.000 de angajati in peste 60 de tari. Compania reuneste numarul unu si numarul doi mondial, Arcelor si Mittal Steel. ArcelorMittal este lider pe pietele globale importante, incluzand domeniile auto, constructii, electrocasnice si ambalare, avand sisteme performante de cercetare si dezvoltare, precum si tehnologice, laolalta cu rezerve cuantificabile de materii prime si retele de distributie de top.

Compania este prezenta cu unitati de productie in 28 de tari din Europa, Asia, Africa si America, pe toate pietele-cheie ale industriei siderurgice, de la cele emergente pana la cele mature si intentioneaza sa-si consolideze aceasta pozitie si pe pietele cu un potential mare de crestere, precum China si India.

ArcelorMittal este cotat la bursele din New York (MT), Amsterdam (MT), Paris (MTP), Bruxelles (MTBL), Luxemburg (MT) si la bursele spaniole de la Barcelona, Bilbao, Madrid si Valencia (MTS).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri