Producatorul de bere Heineken Romania, lider pe piata de profil, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri neta de aproximativ 700 milioane lei, in crestere cu 18% fata de anul precedent si si-a bugetat investitii pentru anul acesta de 50 de milioane de euro.
Reprezentantii companiei au anuntat ca Heineken Romania ca investitiile de 50 de milioane de euro, mai mari cu 10 milioane de euro fata de cele raportate anul trecut, se vor axa pe capacitatea de productie, pe noi ambalaje si pe mijloacele fixe.

Heineken Romania, cel mai mare producator de bere pe plan local, a anuntat o crestere a cifrei de afaceri nete de 18%, pana la aproximativ 700 milioane de lei in 2007, pastrandu-si astfel pozitia de lider pe piata berii din Romania, cu o cota de piata de 26%, potrivit studiilor de piata realizate de AC Nielsen.

"Cifra de afaceri a Heineken Romania a crescut cu 18% pentru 2007, iar compania isi consolideaza pozitia de prim jucator pe piata locala a berii, pentru al 8-lea an consecutiv [...] Am obtinut o crestere care ne-a depasit asteptarile”, a declarat Edwin Botterman (foto), presedinte & CEO Heineken Romania.

Segmentul berii la PET a inregistrat cea mai mare crestere ca volum, de 32,4% fata de 2006. Pentru intregul an 2007, cota de piata a segmentului PET a fost de 44,4%, in timp ce segmentul berii la sticla a obtinut o cota de piata de 42,5%, conform AC Nielsen.

In 2007, volumul pietei de bere din Romania a fost de aproximativ 19 milioane de hectolitri, cu un consum de 89 de litri pe cap de locuitor. Principalele surse de crestere au fost venitul consumatorului in crestere, extinderea ofertei pentru consumatori si vremea exceptionala, potrivit oficialilor Heineken Romania.

La sfarsitul lui februarie anul curent, Heineken N.V. a cumparat producatorul local Bere Mures pentru 150 de milioane de euro, tranzactie care majoreaza cota de piata pana la 31%. Bere Mures are o capacitate de productie de 1,6 milioane de hectolitri.

Heineken Romania, InBev Romania, United Romanian Breweries Bereprod si Ursus Breweries au cele mai mari cote de piata, cu vanzari cumulate de 15,1 milioane de hectolitri de bere in 2007, potrivit datelor publicate saptamana aceasta de Asociatia Berarii Romaniei.

Portofoliul de marci oferit de Heineken Romania acopera toate segmentele de piata: Heineken, Zipfer (import), Gösser, Schlossgold, Silva, Ciuc, Golden Brau, Bucegi, Gambrinus, Harghita si Hategana.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri