Praktiker Romania va deschide in luna iunie la Deva si Pitesti primele magazine programate pentru 2008, iar investitiile companiei in cele doua proiecte depasesc 20 milioane de euro, informeaza compania.
Primul magazin pe care compania il va deschide in 2008 se va afla la Deva, inaugurarea lui fiind programata pentru prima saptamana a lunii iunie. La sfarsitul aceleiasi luni, va fi deschisa si cea de a doua unitate, la Pitesti. Pentru Praktiker Deva, compania a investit aproximativ 8,5 milioane euro, iar pentru unitatea din Pitesti aproximativ 12 milioane euro.

"In cei sase ani de cand ne-am inceput activitatea, reteaua noastra de magazine s-a extins foarte repede, iar acum suntem intr-un punct in care putem vorbi de o consolidare a prezentei noastre la nivel regional. Cu cele doua magazine pe care le deschidem luna viitoare, ne asiguram pentru 2008 un start pe masura evolutiei noastre de pana acum", a declarat directorul general al Praktiker Romania, Guenter Vosskaemper.

Praktiker Deva va avea o suprafata de vanzare de aproximativ 4.300 mp, fiind cel de-al doilea magazin cu aceasta dimensiune, dupa Praktiker Targoviste, deschis anul trecut. Magazinul din Pitesti va fi amplasat aproape de iesirea de pe autostrada Bucuresti-Pitesti, iar suprafata sa de vanzare va fi de aproximativ 8.200 mp.

Odata cu deschiderea celor doua magazine, Praktiker Romania va ajunge la 22 de unitati in total, iar suprafata de vanzare a retelei va depasi 140.000 mp. Compania este acum prezenta in 17 orase, situate in toate regiunile tarii: Bucuresti (unde detine trei unitati), Cluj-Napoca, Ploiesti, Timisoara (cu doua magazine), Brasovƒz, Bacau, Oradea, Constanta, Craiova, Arad, Tirgu-Mures, Satu Mare, Braila, Baia Mare, Galati, Targoviste si Iasi.

Pentru 2008, Praktiker Romania are in plan sa finalizeze mai mult de cinci proiecte de magazine. In urmatorul interval de 2-3 ani, reteaua companiei se va extinde la peste 30 de unitati si va acoperi toate orasele din tara cu peste 120.000 de locuitori. Odata cu proiectele de la Deva si Pitesti, totalul investitiilor realizate de Praktiker Romania, de la inceputul activitatii pana in prezent, va depasi suma de 200 milioane euro.

Pe primul trimestru al anului 2008, compania a raportat vanzari de 53,4 milioane euro. Echipa Praktiker Romania are in prezent peste 2.400 de oameni, carora li se vor adauga alti 200, odata cu deschiderea celor doua noi magazine.

Grupul german a fost fondat in 1978 si detine peste 400 de magazine in 9 tari din Europa – Germania, Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Turcia, Grecia, Luxemburg si Ucraina. Praktiker comercializeaza peste 40.000 articole pentru casa si gradina - materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, accesorii sanitare, articole de mobilier, unelte, produse electronice si electrocasnice, articole pentru amenajarea si intretinerea gradinii.

Numarul angajatilor grupului Praktiker depaseste 23.000, din care aproximativ 10.000 lucreaza in companiile infiintate in afara Germaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri