Vanzarile Mobexpert de mobilier pentru casa si decoratiuni au crescut, la nivel regional, cu 23% in primele patru luni din 2008, peste estimarile companiei de la inceputul anului, cifrate la 10%, a anuntat presedintele Grupului Mobexpert, Dan Sucu.
Aceste rezultate au la baza investitiile in marirea capacitatii de productie, consolidarea logisticii si extinderea retelei de magazine, potrivit presedintelui Mobexpert.

Magazinul etalon al companiei, Mobexpert Baneasa, a continuat sa genereze cele mai bune rezultate din retea, vanzarile acestei unitati crescand cu 45% in primele patru luni din 2008 comparativ cu perioada similara din anul trecut.

„Sunt multumit de rezultatele vanzarilor din primele patru luni, mult peste ceea ce am estimat la inceputul anului. Aceste rezultate sunt o confirmare ca decizia noastra de a investi masiv in marirea capacitatii de productie, consolidarea logisticii si extinderea retelei de magazine a fost justa. Acum, prin finalizarea noii noastre platforme logistice, vom putea face si livrari mai prompte de produse – maximum o saptamana - catre magazine, sustinand, astfel, coerent consolidarea pozitiei noastre in piata”, a declarat presedintele Grupului Mobexpert, Dan Sucu.

Reteaua Mobexpert din Romania a fost extinsa, in luna aprilie, prin deschiderea hipermagazinului de la Suceava, in cadrul unui parc comercial, printr-o investitie de 2,5 milioane de euro. Acesta are o suprafata de 6.000 mp, este cel de-al 6-lea din reteaua din Romania a companiei si al doilea deschis in afara Bucurestiului.

Potrivit lui Sucu, in luna iulie 2008, va fi deschis hipermagazinul de la Pitesti si, in ultimul trimestru, cel de la Sibiu. Ambele magazine care urmeaza sa fie deschise vor avea suprafete si investitii similare cu cel de la Suceava. Pe piata romaneasca, in 2008, Mobexpert are in vedere consolidarea retelei sale de magazine pentru care a prevazut o investitie de opt milioane de euro.

Extinderea retelei din Romania face parte din strategia Mobexpert de consolidare ca brand regional. Pana in 2011, compania si-a propus sa opereze 25 de hipermagazine in intreaga regiune, dintre care cinci in afara granitelor tarii.

Noua platforma logistica de la Targu Mures, avand o suprafata de 12.000 metri patrati, a devenit functionala in luna mai 2008. Unitatea a implicat o investitie de cinci milioane de euro, este complet echipata in ceea ce priveste infrastructura de depozitare si manipulare de marfa iar sistemul informatic este instalat. Lucrarile s-au derulat pe o perioada de 12 luni.

Platforma logistica este o componenta a proiectului demarat de Mobexpert in Targu Mures. Grupul realizeaza aici o investitie totala de 28 de milioane de euro destinata construirii platformei logistice si relocarii si extinderii activitatilor de productie din fabricile ConfoMex, StudioMex, IleforMex, MuresMex. In prezent, a fost finalizata integral platforma logistica, urmand ca in scurt timp fabricile ConfoMex si MuresMex sa devina functionale in noile spatii. Lucrarile de constructie la celelalte doua hale de productie se estimeaza ca vor fi finalizate in primul trimestru al anului 2009.

Mobexpert este unul din liderii pietei de mobilier din Romania, prin cele doua marci ale sale: Mobexpert – hipermagazine si magazine de mobilier pentru casa si decoratiuni, si Mobexpert Office – mobilier pentru birou si colectivitati. Reteaua regionala a Mobexpert numara, in prezent, 35 hipermagazine si magazine. In Romania, reteaua cuprinde patru hipermagazine in Bucuresti, un hipermagazin in Brasov si 27 de magazine in tara. In afara Romaniei, primul hipermagazin de mobilier de casa a fost inaugurat la Sofia, in septembrie 2007. Mobexpert Office este prezent in Sofia (Bulgaria) si in Belgrad (Serbia).

Infiintat in 1993, Grupul Mobexpert are astazi 3.500 de angajati, dintre care peste 2.400 in fabrici. Grupul Mobexpert cuprinde 10 firme pe zona de retail, 8 fabrici de mobila pe zona de productie, 6 firme de import si 3 firme de servicii (informatica, logistica si proiectare-dezvoltare).

Cifra de afaceri aditionata a Grupului Mobexpert, la finele anului 2007, s-a ridicat la 168 de milioane de euro. Nu au fost aditionate rezultatele generate de activitatea a 23 de magazine mici (sub 1.500 mp) din retea care functioneaza in regim de franciza si de activitatea de real estate.

Grupul Mobexpert a exportat in 2007 aproximativ 27% din productia proprie in Franta, Germania, Olanda si alte tari, in timp 73% din productie a fost destinata pietei regionale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri