Oresa Ventures a semnat un nou acord cu actionarii Fabryo Corporation, unul dintre principalii producatori de vopsele decorative, crescandu-si participatia in companie de la 49 la 85 la suta.
"Am avut incredere in partenerii nostri de la Oresa Ventures inca de acum doi ani, cand am semnat primul acord in urma caruia transferam o parte din actiunile companiei catre ei si deschideam Fabryo Corporation catre o noua strategie si o noua formula de management", explica Daniel Guzu (foto), fondatorul Fabryo.

Oresa Ventures este o companie suedeza de investitii, focalizata pe investitii private, care activeaza in Europa Centrala si de Est din 1995. De-a lungul timpului, Oresa a investit peste 100 de milioane euro in 20 de companii. Oresa este prezenta in Romania din 1996, in toti acesti ani sustinand financiar si cu expertiza o serie de companii romanesti, printre care Flanco, Credisson, La Fantana, Motoractive, Kiwi Finance si Brewery Holdings Ltd.

Fabryo Corporation este unul dintre primii trei producatori romani de vopsele decorative, cu o cifra de afaceri de 42 de milioane de euro in 2007, in crestere de la 25 de milioane euro in 2005. Cresterile anuale ale Fabryo Corporation s-au situat peste media pietei, anul acesta fiind preconizata o crestere valorica neta de 30%.

Portofoliul Fabryo include vopsele, lacuri, emailuri, amorse, adezivi, grund si produse chimice pentru autoturisme, comercializate sub marcile Savana, Innenweiss, Rost,Guzu si Ekonomic.

"Ultimii doi ani ne-au intarit increderea in potentialul Fabryo Corporation si in piata de vopsele decorative din Romania", a spus Laurentiu Ispir, director de investitii al Oresa Ventures.

Daniel Guzu si Oresa Ventures sunt parteneri si in Bau Profil, companie care va incepe productia de adezivi in luna septembrie a acestui an.

Segmentul vopselelor decorative are o crestere anuala estimata la 10%-15%, pentru urmatorii ani, date fiind dezvoltarea economica, cresterea puternica a pietei de constructii de cladiri si locuinte si evolutia serviciilor de retail banking si in special a creditelor ipotecare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri