Datoria pentru care Tonelli Holding a cerut in instanta declansarea procedurii de lichidare judiciara a Metro Cash & Carry Romania, pe motiv ca nu si-a achitat datoriile in valoare de 587.998,47 lei fata de societate, a fost stinsa prin intelegerea partilor, potrivit unor surse citate de NewsIn.
"Debitul pentru care s-a deschis procedura insolventei asupra lantului de magazine Metro Cash&Carry Romania a fost stins prin intelegerea partilor", au declarat surse din piata.

Tribunalul Bucuresti a a admis cererea de recurs a Metro si a dispus suspendarea provizorie a Sentintei comerciale nr. 2278/16.05.2008 (deschiderea procedurii de faliment a companiei Metro Cash&Carry Romania), pana la solutionarea cererii de suspendare formulata in cadrul recursului declarat impotriva aceleiasi sentinte.

"Pronuntarea suspendarii provizorii va avea drept efect oprirea temporara a oricaror acte de procedura efectuate de administratorul judiciar pana la solutionarea de catre instanta a cererii de suspendare formulate in cadrul recursului", spune Bogdan Paraschiv, avocat asociat la Bostina si Asociatii, cel care a condus echipa de avocati care a asistat Metro in aceasta actiune.

Tribunalul Bucuresti a admis, in data de 16 mai, cererea societatii Toneli Holding SRL, care a cerut in instanta declansarea procedurii de lichidare judiciara a Metro Cash&Carry Romania SRL, pe motiv ca nu si-a achitat datoriile in valoare de 587.998,47 lei fata de Toneli.

Compania a cerut in instanta, inca din luna octombrie 2007, deschiderea procedurii de faliment impotriva Metro Cash&Carry Romania SRL, deoarece intrgul lant de magazine ar fi datorat 390.994,62 lei, la care s-au adaugat penalitatile si dobanda legala in valoare de 197.003,85 lei. Potrivit companiei, debitul cu care Metro figurea in registrele Toneli reprezenta contravaloarea marfurilor procurate, mai exact oua de consum.

Reprezentantii Metro Cash&Carry Romania au sustinut, insa, potrivit actelor aflate la dosar, ca Toneli Holding SRL nu este tutelarul tuturor creantelor, ca a achitat 11.155,68 lei din datorie si a cerut respingerea cererii de declansare a procedurii insolventiei. De asemenea, reprezentantul Metro Cash&Carry Romania SRL a negat ca lantul de magazine s-ar fi aflat in incapacitate de plata, date fiind relatiile comerciale cu numerosi parteneri. In data de 3 iunie, Metro Cash & Carry Romania a atacat cu recurs hotararea judecatoreasca conform careia s-a deschis procedura insolventei comerciale si falimentului impotriva retailer-ului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri