Compania Office Depot a inaugurat un nou Shared Services Center (Centrul European de Servicii Financiare), in Cluj-Napoca, respectiv in Iulius Business Center, transmite NewsIn.
Centrul are momentan 225 de angajati din domeniul financiar si contabil si se intinde pe 3.750 mp.
Activitatea centrului acopera operatiunile din Europa ale companiei. Pana in prezent, la centrul european din Cluj au fost mutate operatiunile din Anglia si Franta.

In perioada imediat urmatoare, vor fi transferate la Cluj operatiunile pentru Germania, Olanda si Belgia. Sfarsitul anului va marca transferul operatiunilor derulate in Spania, dar si atingerea pragului de 400 de angajati.

La inaugurare a participat si Dirk Collin, Executive Vice-President si Managing Director Europe. „ Office Depot a fost foarte bine primit la Cluj-Napoca, iar noi suntem nerabdatori sa devenim parte din aceasta comunitate si sa ne implicam in viasa ei”, a declarat Dik Collin.

Reprezentantii companiei au declarat ca au ales Clujul pentru a construi noul centru, deoarece piata locala a muncii ofera exact ceea ce cauta Office Depot, respectiv absolventi tineri de studii economice sau filologice, foarte bine pregatiti, care cunosc cel putin doua limbi straine, educati intr-un mediu orientat catre business. O alta sursa de a atrage angajati va fi diaspora, respectiv romanii care au plecat sa munceasca in strainatate.

Strategia companiei este de a transforma centrul de la Cluj intr-unul pan-European, pentru uni procesele financiare divizate si tranzactiile clientilor din mai multe tari.

Bob van Heyningen, Vice-Presedinte Economic pentru Europa, a declarat, la randul sau, ca centrul de la Cluj va sprjini eficienta afacerillor Office Depot din Europa.

“Faptul ca in Europa Office Depot detine un singur centru pentru gestionarea tranzactiilor financiare ne ajuta sa oferim clientilor nostri o experienta completa si sa asiguram, in acelasi timp, si eficienta acestor operatiuni” a spus van Heyningen.

Office Depot furnizeaza produse si servicii pentru clienti prin intermediul a 1.600 de oficii deschise in toata lumea, o echipa de vanzari puternica, materiale si cataloage de prezentare de inalta calitate, dar si prin comert electronic a carui valoare se ridica la peste 4,9 miliarde de USD.

Vanzarile anuale inregistrate de Office Depot ajung la aproximativ 15,5 miliarde de USD. Compania are peste 49.000 angajati in intreaga lume. La nivel mondial, Office Depot este compania cu cel mai larg portofoliu de produse si servicii de birotica, avand in acelasi timp si cea mai mare acoperire globala prin vanzarile directe sau indirecte in 43 de tari.

Actiunile Office Depot sunt listate la bursa din New York, sub simbolul ODP si sunt incluse in S&P 500 Index.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri