Compania Ave Impex Satu Mare, unul din primii sase producatori de carne de pui din Romania, vizeaza anul acesta afaceri de aproape 24 milioane euro, cu peste 25% mai mult ca in 2007 si isi propune sa investeasca 6 mil. euro intr-o fabrica de preparate si semipreparate din carne de pui.
"Ne-am dezvoltat afacerea in timp si pe baza creditelor bancare. Observand rata de crestere pe primele luni, putem spune ca anul acesta vizam o cifra de afaceri mai mare cu 25% fata de 2007 cand am realizat 19,1 milioane de euro. Totodata, vrem sa ne crestem si profitul cu 10-15% de la 700.000 de euro anul trecut la peste 800.000 de euro, anul acesta", a declarat, Gheorghe Bodea, directorul general al companiei Ave Impex.

Potrivit reprezentantilor companiei, in ultimii doi ani, Ave a investit circa sase milioane de euro in liniile de productie care au dus la o dublare a capacitatii. In aceste conditii, capacitatea de productie si abatorizare a companiei a ajuns la 10 milioane de pui broiler pe an, ceeea ce corespunde cu 18.000 de tone de carne de pui pe an.

"Avem de gand ca in urmatorii doi ani sa mai investim circa sase milioane de euro intr-o fabrica de preparate si semipreparate din carne de pui. Pentru acest proiect vom accesa fonduri europene, dar in acelasi timp vom apela si la credite bancare", a adaugat Bodea, care sustine ca, in perioada 2003-2007, volumul vanzarilor a crescut de patru ori.

La ora actuala, Ave Impex Satu Mare detine ferme de reproductie a raselor grele, doua statii de incubatie, ferme pentru cresterea puilor de carne, abator, o sectie de preparate din carne de pasare, o fabrica de nutret combinat, depozite si o flota proprie de camioane si utilitare pentru distribuirea carnii de pasare. Compania dispune de patru depozite, la Satu Mare, Timisoara, Baia Mare si Bucuresti, si are in plan infiintarea unui nou depozit la Targu Mures. Potrivit directorului companiei, Ave detine si 10 magazine de desfacere proprii in Satu Mare si Baia Mare, dar nu vizeaza deschiderea unor alte magazine proprii.

"Circa 70% din productie va merge catre supermarketuri si doar 30% catre comertul traditional. In ceea ce priveste exporturile, anul trecut doar 5% din productia proprie a mers catre Ungaria, iar anul acesta vizam un procent de 10% si totodata intrarea pe alte piete", a adaugat Bodea.

Compania Ave a fost infiintata in anul 1994, produce carne de pui si comercializeaza circa 60 de produse din pui sub forma refrigerata si congelata. Ave are in prezent 700 de angajati, si a trecut printr-un proces de rebranding demarand in paralel o campanie de publicitate TV in care a investit 2,5 milioane de euro.

Conform Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), in cursul anului 2007 Ave detinea o cota de piata de 4,51%, iar pentru anul acesta reprezentantii firmei tintesc o cota de 6%. Reprezentantii UCPR sustin ca sectorul carnii de pasare a inregistrat anul precedent o cifra de afaceri de un miliard de euro, iar pentru 2008 se anunta o crestere consistenta.

Potrivit presedintelui UCPR, Ilie Ivan, romanii au ajuns sa consume anual circa 370.000 de tone de carne de pui, fara autoconsum. Din aceasta cantitate, 70% provine din productia interna si 30% din importuri. "Acest consum a ramas constant in ultimii trei ani. Chiar daca imporurtile reprezinta 30%, iar exporturile doar 5% vrem si credem ca putem sa crestem cota catre export", a spus Ivan, care sustine ca in primele patru luni ale anului, productia in acest sector a crescut cu 23% fata de perioada similara din 2006 si cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar importurile s-au mai redus.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri