Bosch a inregistrat in 2007, pe piata romaneasca, o cifra de afaceri de 136 milioane de euro in cele trei domenii in care activeaza, tehnica pentru autovehicule, tehnica industriala, bunuri de consum si tehnica pentru clǎdiri, si vizeaza anul acesta afaceri de 200 milioane euro.
"Ne-am atins obiectivele initiale de crestere de 17% in anul 2007 fata de anul anterior, iar in 2008 estimam o evolutie pozitiva pe piata romaneasca pentru toate diviziile si vizam o cifra de afaceri de aproximativ 200 milioane euro, generata de peste 860 de angajati. Bosch isi extinde continuu activitatea in Romania si dupa cea mai recenta dezvoltare a fabricii de la Blaj, inaugurarea noului Bosch Communication Center a reprezentat inca un moment important pentru sustinerea cresterii permanente a grupului pe piata locala", a declarat Brigitte Eble, reprezentantul Grupului Bosch in Romania.

Bosch a achizitionat la sfarsitul anului trecut compania Business Relations SRL, furnizor de top de servicii de tip call-center in Romania, cu sediul in Timisoara. In prezent, noua locatie face parte din reteaua internationala Bosch Communication Center, care opereaza in 13 locatii din lume, in zona serviciilor, sprijinind companiile in procesul de comunicare cu clientii din intreaga lume.

In plus, reprezentantii companiei sustin ca divizia Bosch Rexroth va investi aproximativ 30 milioane euro pana in 2010 in consolidarea capacitatii de productie la fabrica de la Blaj.

"In martie 2008 au inceput lucrarile de constructie la o noua hala de productie, iar la inceputul lui 2009 este prevazut ca aceasta sa fie functionala. Datorita extinderii, vor fi create 140 de noi locuri de munca, pe langa cele 300 deja existente in prezent in cadrul diviziei Rexroth la Blaj", arata compania.

La nivel international, cifra de afaceri a companiei a crescut cu sase procente in anul fiscal 2007, ajungand la 46,3 miliarde euro. Ajustata cu influentele de curs valutar, cresterea a fost de opt procente.

Profitul dupa aplicarea acelorasi modificari a fost de 3,8 miliarde euro, fata de 3,1 miliarde in anul 2006. Astfel, profitul operational inainte de impozitare a inregistrat o crestere de 8,2 procente, fata de 7,1 procente in anul anterior.

Bosch a investit 6,2 miliarde euro in dezvoltarea companiei doar in anul 2007. Din acest buget, 3,6 miliarde euro s-au indreptat spre domeniul de cercetare si dezvoltare, iar 2,6 miliarde euro au fost utilizati pentru extinderea capitalului companiei. Totodata, la nivel international, numarul de angajati Bosch a crescut cu 10.000 ajungand la 271.300. Doar in 2007, compania a investit mai mult de 225 milioane de euro in pregatirea angajatilor sai. Se estimeaza ca vanzarile globale ale grupului vor creste cu aproximativ cinci procente in 2008.

Grupul Bosch este, la nivel international, unul din cei mai importanti producǎtori in industria tehnicii pentru autovehicule, a tehnicii industriale, a bunurilor de consum si tehnicii pentru clǎdiri. Grupul Bosch cuprinde compania Robert Bosch GmbH si circa 300 filiale si reprezentante regionale in peste 50 de tǎri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri