OMV Romania a deschis trei noi statii in Bacau, Sibiu si Bucuresti, in care a investit aproximativ sase milioane euro.
"Investitia medie intr-o statie de distributie carburant OMV este de aproximativ doua milioane euro", au declarat reprezentanti ai companiei, citati de NewsIn.

Noile statii au devenit operationale saptamana trecuta in Bacau, Sibiu si Bucuresti, informeaza un comunicat al companiei.

„Deschiderea acestor statii face parte din strategia OMV de extindere a retelei de statii de distributie carburant in Romania, strategie prin care ne dorim sa oferim unui numar cat mai mare de consumatori produse si servicii superioare, la cele mai inalte standarde de calitate, ce reprezinta cheia succesului international al marcii OMV. De aceea, am ales sa deschidem noi statii OMV in zone urbane cu o densitate foarte mare de populatie, aflate la intersectia unor rute de transport si comerciale importante”, a declarat directorul de Retail al OMV Romania,Radu Caprau.

OMV Romania Mineraloel este prezenta in Romania din anul 1998, avand sediul in Bucuresti si functionand ca o sucursala detinuta in totalitate de OMV.

OMV Romania are 79 de angajati si a creat aproximativ 2.000 de locuri de munca prin reteaua celor 75 de statii care reprezinta o cota de piata de aproximativ 10% in sectorul distributiei de carburanti.
Portofoliul de produse si servicii al statiilor OMV include 74 de restaurante si magazine VIVA, precum si sisteme performante de spalare a masinilor, servicii inovatoare de transfer de numerar si plata a ratelor bancare.

OMV a fost prima retea ecologica din Romania si singura retea care utilizeaza aditivi pentru toti carburantii.

Cu vanzarile grupului de 20,04 miliarde euro si o forta de munca de 33.665 de angajati in 2007, precum si cu o capitalizare de piata de aproximativ 15 miliarde euro, OMV Aktiengesellschaft este cea mai mare companie industriala austriaca listata la bursa. OMV activeaza in 13 tari in domeniul Rafinare & Marketing (R&M). In domeniul Explorare & Productie (E&P), OMV activeaza in 21 de tari pe cinci continente. OMV vinde peste 13 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an. Prin centrul de gaze naturale de la Baumgarten, Austria, OMV transporta anual aproximativ 52 miliarde metri cubi de gaze naturale. Centrul de gaze naturale OMV (Central European Gas Hub) este printre primele trei din Europa.

OMV este cel mai mare grup de petrol si gaze din Europa Centrala, avand rezerve de petrol si gaze de aproximativ 1,22 miliarde barili echivalent petrol (bep), o productie zilnica de aproximativ 321.000 bep si o capacitate anuala de rafinare de 26,4 milioane tone. In prezent, OMV detine peste 2.538 de statii de distributie carburant in 13 tari. Cota de piata a grupului in segmentul de rafinare si marketing in regiunea Dunarii este in prezent de 20%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri