Compania romaneasca Proges, importatoare si distribuitoare de materiale pentru amenajari interioare, estimeaza anul acesta o cifra de afaceri de 110 milioane de euro, cu peste 37% mai mult ca in 2007, dar si deschiderea a 20 de magazine noi.
"Dupa ce in 2007 Proges a inregistrat o cota de aproximativ 37% din piata de parchet din Romania si o cifra de afaceri totala de aproximativ 80 milioane de euro, in primele sase luni ale anului 2008 compania si-a mentinut pozitia in piata, ceea ce indreptateste asteptarile de atingere a peste 110 milioane de euro pana la sfarsitul acestui an", au spus reprezentantii companiei.

In 2008, Proges urmareste consolidarea pozitiei de lider de piata prin extinderea retelei cu aproximativ 20 de magazine noi. Acestea fac parte dintr-un plan de dezvoltare care se va derula pe o perioada de trei ani si care va avea ca finalitate si acoperirea oraselor de dimensiune medie si mica din Romania. Investitia totala pentru cele 20 de magazine va depasi cinci miloane de euro. Tot anul acesta, Proges a deschis magazine noi in: Caransebes (Caras Severin), Turda/ Campia Turzii (Cluj), Fagaras (Brasov), Barlad (Vaslui), Tecuci (Galati), Roman (Neamt), Giurgiu (Giurgiu) si Deva (Hunedoara).

La sfarsitul anului 2007, la Niyregyhaza, Proges a inaugurat primul sau magazin din Ungaria, cu o suprafata de peste 1.000 mp, in urma unei investitii de 500.000 euro. Acesta a fost primul pas in deschiderea unei retele de distributie in Ungaria, cu un plan de pana la 10 magazine planificate pentru deschidere in urmatorii ani.

"Piata romaneasca a cunoscut o crestere moderata in prima parte a anului pe fondul diminuarii ritmului de crestere a pietei imobiliare, dar pentru a doua jumatate a anului asteptam o revigorare a pietei si inregistrarea unei cresteri de 30% in domeniul produselor pentru amenajari interioare. In schimb, piata ungara se afla intr-o perioada de maturitate, care se mentine din 2007", a declarat directorul de marketing al Proges, Annamaria Anton-Bako.

Principalele produse ce fac obiectul portofoliului Proges sunt parchetul laminat si triplustratificat plus accesoriile, PVC (linoleum), mocheta, covoarele si usile pentru interior. Pe parcursul celor opt ani de existenta, Proges a dezvoltat cu succes parteneriate de afaceri cu cei mai mari producatori din Europa, printre care Kronotex Germania – parchet laminat, Egger Austria – parchet laminat, Unilin-parchet laminat Quick Step, Barlinek – parchet triplustratificat, Balta Group - covoare, Tarkett – mocheta si PVC, Associated Weavers - mocheta, Kronodoor- usi, Porta Doors-usi, Vox- lambriuri PVC.

Proges detine un numar de peste 65 de magazine si centre logistice in Romania, parc auto propriu si o retea de distributie. Pana la sfarsitul anului 2008 numarul de angajati al companiei va depasi cifra 1000, media de varsta fiind de 29 de ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri