Piata de structuri metalice din Romania este estimata la o valoare de peste 200 milioane euro.
Potrivit presedintelui Ruukki Construction, Saku Sipola, piata romaneasca ar putea genera in urmatorii ani intre 5 si 10% din totalul vanzarilor globale ale grupului, care au atins in 2007 valoarea de 3,9 miliarde euro.

Secția de structuri metalice a Ruukki Romania, parte a centrului de producție din Bolintin Deal, va produce aproximativ 12.000 tone pe an si va aduce aproximativ 30% din cifra de afaceri a companiei.

Noua sectie va deservi atat piata locala cat si alte piete din regiune, precum Serbia si Bulgaria. Sectia de structuri metalice a Ruukki Romania este o parte a investitiei de 35 milioane de euro, realizata de compania finlandeza la noi in tara. Investitia din Romania face parte din strategia europeana de investitii a companiei, in valoare de peste 100 milioane euro, destinata dezvoltarii organice si atingerii obiectivului companiei de a deveni liderul european in furnizarea de sisteme si solutii metalice.

"Centrul de productie local va asigura un portofoliu complet de sisteme si solutii metalice. Sectia este deja operativa si a inceput lucrul la un prim proiect complex pentru Tasulo", a declarat directorul de marketing pe Romania si Bulgaria, Madalina Dumitru.

Sectia de structuri metalice se intinde pe o suprafata de peste 25.000 mp si include masini cu comanda numerica. Acestea permit realizarea de lucrari de mare precizie si conceperea de proiecte personalizate.

Compania investeste anual 26 milioane euro in cercetarea si dezvoltarea de noi sisteme, solutii si aliaje speciale, care sa conduca la o mai mare rezistenta, o greutate mai mica a structurii si un timp de implementare mai scurt.

Ruukki este unul dintre cei mai importanti producatori si dezvoltatori de solutii metalice la nivel international. Compania, prezenta in 24 de tari, a inregistrat vanzari in valoare de 3,9 miliarde de euro. Obiectivul Ruukki pana in 2010 este sa devina furnizorul numarul unu de solutii metalice la nivel european.

In Romania, Ruukki activeaza prin birourile deschise in Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara. In 2007, compania a inaugurat prima linie de productie din Romania, in urma unei investitii de 35 milioane de euro. Actiunile companiei sunt listate la Bursa din Helsinki (corporatia Rautaruukki RTRKS).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri