Actiunile companiei postale olandeze TNT NV s-au apreciat cu aproape 30% pe fondul unei stiri aparute pe 11 iunie, conform careia ar urma sa fie achizitionata de compania americana FedEx Corp, arata Reuters, citat de NewsIn.
Cotidianul britanic Financial Times scrie ca FedEx doreste sa-si extinda serviciile europene de curierat si ca atat acesta cat si rivalul sau, United Parcel Service (UPS), vor sa cumpere serviciile companiei TNT.

Reprezentantii companiei olandeze nu au comentat stirea.

“O asemenea decizie ar fi protrivita din punct de vedere strategic pentru FedEx, avand in vedere ca serviciile sale sunt destinate cu precadere pietei din Statele Unite si nu are o prezenta semnificativa in Europa”, conform analistului Axel Funhoff, ING.

Acesta a adaugat ca in cazul unei licitatii formale pentru achizitionarea companiei TNT, ar putea exista o contraoferta din partea UPS, care detine fonduri mai mari.

Actiunile TNT s-au apreciat cu 27%, la 23,57 euro, avand cea mai mare crestere in cadrul indicelui DJ Stoxx, pentru bunuri si servicii industriale. Acesta s-a apeciat cu 2,1%.

TNT, cel de-al doilea jucator European de pe piata de curierat si logistica, se asteapta sa piarda in 2008 monopolul exercitat la scara nationala pe piata olandeza, din cauza competitiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri