Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a selectat oferta de peste 16 milioane euro a Aero Vodochody a.s. Cehia pentru privatizarea Avioane Craiova, a anuntat astazi Autoritatea.
Comisia de negociere desemnata pentru privatizarea societatii craiovene, in urma aplicarii grilei de punctare asupra ofertelor depuse de Alenia Aeronautica S.A. Italia, Aero Vodochody a.s. Cehia si INAV S.A. Bucuresti, Romania, a selectat ofertantul care a obtinut cel mai mare punctaj, respectiv Aero Vodochody a.s. Cehia.

In perioada imediat urmatoare, comisia va negocia, impreuna cu ofertantul declarat castigator, clauzele contractului de vanzare – cumparare pentru pachetul de 80,9778% din capitalul social al Avioane Craiova SA.

Oferta imbunatatita depusa de investitorul ceh este de 16.327.431,45 Euro, fiind formata din pretul pentru pachetul de actiuni, 4.114.431,45 euro, investitii pentru dezvoltarea societatii, 8.883.000 euro pe o perioada de cinci ani, capitalul de lucru, 3.300.000 euro, in primele sase luni de la transferul dreptului de proprietate si investitii de mediu, 30.000 euro in primul an.

Aero Vodochody a.s. Cehia este cel mai mare producator de avioane militare cu reactie de antrenament din lume. In ultimii 50 de ani, compania a produs peste 6.500 de avioane de constructie proprie, ceea ce reprezinta, in linii generale, doua treimi din productia mondiala din aceasta categorie. De-a lungul existentei sale, societatea a produs, in total, peste 11.000 de avioane, iar incepand cu anul 2000 si peste 150 de elicoptere Sikorsky S-76.

Aero se ocupa de dezvoltarea, productia, testarea, repararea, intretinerea si modernizarea avioanelor militare de antrenament si lupta, a pieselor pentru industria aeronautica, de dezvoltarea si productia avioanelor de transport multifunctionale, de cooperari in productia de avioane si elicoptere si de exploatarea unui aeroport international privat.

Capitalul social al societatii Aero Vodochody a.s. este de peste 192 milioane euro.

AVAS a inregistrat trei oferte pentru achizitionarea celor 741.339 actiuni, reprezentand 80,9778 % din capitalul social al S.C. Avioane Craiova S.A. Companiile interesate de privatizarea societatii craiovene au fost AleniaAeronautica S.A. Italia, Aero Vodochody a.s. Cehia si INAV S.A. Bucuresti, Romania.

Avioane Craiova a fost infiintata in anul 1972, avand ca principal domeniu de activitate constructia si reparatia de aeronave si nave. Societatea este unicul producator de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice romanesti si al avionului de scoala si antrenament IAR 99 Soim, compatibil cu standardele NATO, destinat Fortelor Armate Romane.

Compania poate desfasura activitati de intretinere si reparare autovehicule, constructii metalice si parti componente, lucrari de instalatii electrice, izolatii si protectie anticoroziva, activitati de proiectare, urbanizare si alte servicii tehnice, cercetare¬dezvoltare si alte activitati.

Societatea nu se confrunta cu probleme de mediu, iar flexibilitatea proceselor industriale permite atat adaptarea unor proiecte noi cat si o capacitate de productie ridicata.

Avioane Craiova produce subansamble si echipamente destinate aviatiei civile in conformitate cu standardele SR EN ISO 9001 si cu certificarile AEROQ, OMCAS, AACR si AFER. Societatea este autorizata PART 21, pentru componente si subansamble structurale destinate aviatiei civile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri