De ieri, E.ON Ruhrgas este proprietar cu drepturi depline al companiei Distrigaz Nord. Compania E.ON Ruhrgas va investi, in urmatorii sapte ani, circa 200 de milioane de euro pentru modernizarea si extinderea retelei societatii de distributie a gazelor naturale Distrigaz Nord, a declarat, ieri, presedintele consiliului executiv al diviziei internationale a E.ON, Ulrich Schoeler.
Politica de marketing a firmei va fi aceea de a atrage cat mai multi clienti, mai ales pe partea de furnizare a gazelor pentru marii consumatori industriali. Un alt domeniu de interes va fi extinderea retelelor existente, si, implicit, a numarului de consumatori. Vor exista disponibilizari, dar nu masive, au afirmat reprezentantii E.ON. Totusi vor exista si angajari, mai ales in departamentele de vanzari si relatii cu clientii sau cu autoritatea de reglementare in domeniu. E.ON Ruhrgas a platit 303 milioane de euro pentru preluarea pachetului majoritar al distribuitorului roman de gaze naturale. Din total, 125 milioane euro reprezinta pretul pentru 30% din actiunile Distrigaz Nord, iar alte 178 milioane euro sunt pentru majorarea de capital, in urma careia a ajuns sa detina 51% din capitalul social al companiei. Distrigaz Nord asigura comercializarea si distributia de gaz in partea de nord a Romaniei. Compania furnizeaza aproximativ 4,5 miliarde metri cubi de gaz anual, catre circa un milion de clienti si opereaza un sistem de conducte cu o lungime de aproximativ 17.000 de kilometri.


Tot ieri pretul gazelor naturale a starnit discutii intre partenerii de guvernare. Autoritatea de reglementare in domeniul gazelor pregateste o noua metodologie de tarifare care va fi definitivata pana in toamna si va fi supusa dezbaterii publice, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres. Reprezentatii companiei germane Ruhrgas, noul proprietar al Distrigaz Nord, sunt de acord cu revenirea la abonamentul la gaze. "Pretul trebuie sa includa nu numai costurile de furnizare, cat si alte costuri pe care operatorul le are, indiferent de gazul livrat. Deci, in vara, conductele trebuie intretinute, trebuie sa existe un element fix, inclus in pret, intr-o masura uzuala care este intalnita si in celelalte domenii, cum ar fi la electricitate", a declarat presedintele consiliului executiv al E.ON Ruhrgas International, Ulrich Schoeler. El a spus ca Distrigaz Nord colaboreaza cu autoritatea in domeniul gazelor pe aceasta tema. La randul lor, reprezentantii Gaz de France, care au preluat Distrigaz Sud, au declarat la data finalizarii procesului de privatizare ca prefera sistemul de tarifare cu abonament la gaze, deoarece este unul utilizat in intreaga Europa. La scurt timp dupa declaratia ministrul Seres, liberalii l-au contrat cu duritate. PNL i-a amintit ministrului ca premierul Calin Popescu Tariceanu s-a opus acestei idei. Liberalii spun ca "declaratiile d-lui Seres implica un punct de vedere personal si nu al Coalitiei". Liberalii considera ca era firesc ca Seres sa-si fi prezentat propunerea, mai intai, in cadrul Coalitiei. Cu atat mai mult cu cat o decizie in privinta renuntarii la abonament s-a luat cu putin timp in urma.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri