Fosta societate Solventul din localitatea Margina, judetul Timis, a fost inchisa de catre autoritati, dupa ce, in urma unui control, s-a constatat ca functiona fara aviz de mediu si ca zeci de tone de subtante chimice au fost deversate pe o suprafata de 200 de metri, scrie NewsIn.
Potrivit prefectului de Timis, Ovidiu Draganescu, societatea isi va putea relua activitatea numai dupa obtinerea avizului de mediu, ceea ce ar putea dura foarte mult, avand in vedere nivelul toxic al substantelor cu care se lucreaza in zona.

„Problema e cu atat mai grava cu cat acolo au fost deversate tone intregi de substante chimice care a intrat in sol pe o suprafata de 200 de metri. Daca nu stopam activitatea, riscam ca deversarea sa aiba loc pe 20,5 hectare, cat e intreaga incinta. Sunt substante chimice deosebit de agresive care pot fi greu neutralizate in timp. S-a dat ordin de incetare a activitatii pana la obtinerea avizului de mediu”, a explicat prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu.

Potrivit sursei citate, societatea a primit si o amenda pentru pericolele la care a expus comunitatea. “La fosta societate Solventul din Margina s-au efectuat activitati de taiere a instalatiilor fara sa existe acordul de mediu. Avand in vedere ca sunt instalatii la care s-a lucrat cu substante chimice, exista pericolul exploziei si accidentarii, chiar decesului, persoanelor care se ocupa de taierea acelor instalatii. Aceste instalatii au fost cumparate de o societate care a cumparat Solventul, la randul ei a vandut tot ce inseamna instalatii unei alte societati care a fost amendata pentru ca a lucrat fara avizul de mediu cu 60.000 de lei”, a mai spus Draganescu.

Solventul are o traditie de peste 150 de ani in domeniul fabricarii solventilor industriali. Solventul oferea si servicii de reparatii, analize si masuratori chimice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri