Real Hypermarket intentioneaza sa deschida 12 magazine noi in tara pana la sfarsitul anului 2009 prin investitii totale de circa 260 milioane de euro, cinci unitati urmand sa fie inaugurate anul acesta, a declarat directorul executiv al companiei, Tjeerd Jegen (foto), citat de NewsIn.
"Anul acesta vom mai deschide cinci magazine Real, iar pana in decembrie 2009 inca sapte, astfel incat la finele anului viitor sa ajungem la un total de 28 de unitati. Investitiile Real in Romania vor depasi astfel o jumatate de miliard de euro. Printre orasele vizate anul acesta se numara Pitesti, Suceava, Oradea si Constanta, iar in 2009 vom deschide alte doua magazine in capitala, unul in zona Cotroceni si altul pe un teren al fostei fabrici Policolor", a spus Tjeerd Jegen.

Acesta a mai adaugat ca Real Romania nu este momentan interesata de achizitionarea unor retele locale si ca pentru urmatorii doi ani compania are asigurate locatiile pentru noile magazine. Potrivit reprezentantilor companiei, strategia de extindere adoptata de Real se va concentra pe inchirierea locatiilor care sunt momentan mult mai profitabile decat cumpararea lor.

Real a inaugurat miercuri in Bacau cel de-al 16-lea magazin din reteaua dezvoltata in Romania, in urma unei investitii de 18 milioane de euro. Noul magazin dispune de o suprafata totala construita de 11.700 mp, din care suprafata de vanzare se ridica la peste 6.100 mp si va beneficia de o parcare de 1.250 de locuri. Magazinul comercializeaza o gama de peste 40.000 de produse alimentare si nealimentare provenite in proportie de peste 80% de la producatori si furnizori locali.

Recent, compania a inaugurat propriul depozit, situat langa Bucuresti, cu o suprafata de 10.000 mp pentru dezvoltarea sistemului logistic.

Planurile de extindere ale Real Hypermarket pentru anul in curs prespun deschiderea a 7 noi unitati cu o investitie de 150 milioane euro din care magazinele Bucuresti Berceni si Bacau au insumat o investitie de circa 40 milioane de euro. La finele lui 2008, retailerul va detine o retea operationala de 21 de hipermarketuri.

Divizia Real Hypermarket face parte din grupul Metro, unul dintre cei mai mari retaileri din lume, prezent in 31 de tari unde detine peste 2.200 de unitati in care lucreaza peste 280.000 de angajati.

Real Hypermarket a intrat pe piata romaneasca in 2006 si opereaza in prezent 16 hipermarketuri in tara. Pana in prezent suma totala investita in cele 16 magazine este de peste 300 milioane de euro. In anul 2007, Real- hypermarket Romania a inregistrat o cifra de vanzari de 367 de milioane de euro, in crestere cu 347,6% fata de anul precedent cand a avut vanzari de 82 milioane euro, pe fondul extinderii retelei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri