Compania Trotter Restaurant, detinatoarea lanturilor de restaurante La Mama si a cafenelelor Cafepedia, a atins o cifra de afaceri pentru primele 6 luni ale anului 2008 de 16 milioane ron (4,5 mil euro) cu aproximativ 30 % mai mult decat aceeasi perioada a anului 2007.
Compania estimeaza la aceasta ora ca cifra de afaceri pentu 2008, 10 milioane de euro.

La inceputul anului reprezentantii companiei estimasera o cifra de afaceri de 12 milioane de euro, suma a fost revizuita datorita urmatorilor factori: nu a fost deschis restaurantul din Lipscani, franciza pentru lantul de restaurante La Mama a fost lansata mai tarziu decat se estimase, iar euro a crescut.

Profitul exprimat se mentine in jur de 15%.

Compania isi propune sa extinda reteaua de restaurante La Mama, prin franciza, pana la 50 de restaurante in urmatorii 2 ani. S-au primit cereri de la investitori interesati din mai multe orase, existand discutii pentru Brasov, Iasi si Constanta.

Pe data de 15 august reteua de cafenele Cafepedia, ce apartine aceeasi companii Trotter Restaurant, a deschis la Cluj a doua cafenea a retelei din afara Bucurestiului, la aceasta ora reteaua de cafenele detinand 5 cafenele – 3 in Bucuresti, 1 in Mamaia si 1 in Cluj. Reprezentantii companiei anunta deschiderea a cel putin unei cafenele pana la sfarsitul anului.

La Mama este o retea independenta de restaurante, un brand romanesc, lansat in februarie 1999 cand a fost inaugurat primul restaurant, in Bucuresti.

In prezent, compania opereaza 7 restaurante La Mama, unul dintre ele, localizat in Mamaia, avand caracter sezonier.

Trotter Restaurant detine si lantul de cafenele Cafepedia cu 5 cafenele, din care 3 in Bucuresti , una in Mamaia si una in Cluj – Iulius Mall.

Echipa La Mama numara aproximativ 500 angajati atat in restaurante cat si in unitatea proprie de productie, de depozitare si in biroul central.

Se estimeaza ca in 2008, in urma expansiunii propuse de managementul companiei, Trotter Restaurant sa lanseze 400 de posturi libere pe piata de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri