Potrivit unui proiect de act normativ initiat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), statul roman intentioneaza sa scoata la privatizare pachetul minoritar de 45,99% pe care il detine in capitalul social al operatorului de telefonie fixa din Romania - RomTelecom.


Conform proiectului, statul va incepe procedura de selectare si angajare a consultantului in perioada imediat urmatoare avizarii actului normativ de catre executiv. "Asa cum a declarat recent ministrul comunicatiilor, Zsolt Nagy, privatizarea pachetului de actiuni pe care statul roman il mai detine la RomTelecom se va face prin listarea pe piata de capital, mai putin pachetul de actiuni care va fi oferit Fondului Proprietatea", ne-a declarat purtatorul de cuvant al MCTI, Delia Jega.

Onorariul consultantului consta intr-o componenta fixa si una variabila, in functie de rezultatul obtinut din vanzarea actiunilor. "Cheltuielile pentru plata unor firme de avocatura angajate de MCTI, precum si cele pentru pregatirea si realizarea privatizarii societatii RomTelecom vor fi suportate din bugetul propriu al MCTI, privind activitatea de privatizare, aprobat pentru anul 2005", se arata in nota de fundamentare a actului normativ. In ceea ce priveste plata componentei variabile a onorariului consultantului, aceasta se va face din bugetul MCTI prevazut pe anul 2006. "Listarea actiunilor RomTelecom se va face la Bursa de Valori Bucuresti sau pe burse externe si este posibil sa inceapa pana la finele acestui an sau la inceputul anului 2006", a declarat recent ministrul de resort.

In prezent, actiunile RomTelecom sunt detinute de OTE - 54,01% si statul roman - 45,99%, prin MCTI. Grupul elen OTE a devenit actionar majoritar la 31 ianuarie 2003 in urma unui proces de privatizare inceput in anul 1999. La acea data, consultantul privatizarii, Schroder Salomon Smith Barney, a incasat un comision de 550.000 dolari, conform hotararii de guvern privind bugetul MCTI pentru activitatea de privatizare in 2003. In prezent, RomTelecom are peste 4,5 milioane de abonati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri