Grupul austriac OMV investeste 500 milioane euro pana in 2009 in proiecte de explorare si productie in Austria si estimeaza o crestere a productiei interne de petrol si gaze cu aproximativ 20%, pana in 2010, potrivit companiei.
In luna august 2008, grupul lider in industria de petrol si gaze naturale din Europa Centrala, OMV, a demarat productia in campurile de gaze Strasshof si Ebenthal, din Bazinul Vienei. OMV se apropie astfel de obiectivul fixat: cresterea productiei interne de gaze cu aproximativ 20% pana in 2010. Dezvoltarea campurilor de la Strasshof si Ebenthal, in valoare totala de 210 milioane euro, a inceput in 2005. Grupul austriac anunta investitii cumulate de 500 milioane euro in proiecte locale de explorare si productie derulate in 2008 si 2009. OMV acopera 15% din cererea de gaze a Austriei.

"Prin activitatile desfasurate la nivel local, OMV are o contributie importanta la aprovizionarea cu energie a Austriei. Avand in vedere faptul ca explorarea de petrol si gaze din Austria devine din ce in ce mai dificila, majoritatea campurilor fiind mature, ma bucur ca am reusit o crestere a productiei interne in ultimii ani prin investitii substantiale, prin folosirea celor mai noi tehnologii si a expertizei de specialitate. Sunt increzator, asadar, ca vom reusi o crestere a productiei interne cu aproximativ 20% pana in 2010", a declarat membrul Comitetului Executiv al OMV, responsabil cu activitatea de Explorare si Productie, Helmut Langanger.

In 2008 si 2009, 250 milioane euro se vor investi anual pentru extinderea productie de petrol si gaze naturale in Austria, in vederea asigurarii aprovizionarii pe termen lung. OMV se va concentra pe mentinerea si intretinerea infrastructurii existente si asupra optimizarii productiei campurilor mature de petrol si explorarii de noi rezerve. Totodata, OMV analizeaza oportunitati suplimentare de stocare a gazelor naturale avand in vedere faptul ca Baumgarten devine un centru de gaze din ce in ce mai important in Europa. Astfel, productia de petrol si gaze naturale a OMV in Austria ramane esentiala pentru rezultatele Grupului.

"Recenta demarare a productiei la Strasshof si Ebenthal constituie un pas important pentru OMV Austria Exploration & Production GmbH in perspectiva cresterii productiei zilnice actuale, de circa 40.000 bep/zi, cu aproximativ 20% pana in 2010. Productia de gaze a celor doua campuri alimenteaza reteaua din Austria. De la descoperirea sondei de la Strasshof, in 2005, OMV a mai forat alte patru sonde, rezervele de gaze fiind estimate la aproximativ 4 miliarde m3 (25 milioane bep - barili echivalent petrol). Mai mult, a fost construita infrastructura de procesare a gazelor naturale, iar instalatia de tratare a gazelor naturale de la Aderklaa a fost extinsa. Investitia totala se ridica la 175 milioane euro. Intr-o prima faza, productia maxima de la Stasshof va fi de 650.000 metri cubi/zi (4.000 bep/zi), reprezentand 20% din productia interna de gaze a OMV", potrivit datelor grupului austriac.

Campul Ebenthal, cu rezerve totale de gaze de circa 1,5 miliarde metri cubi, a fost descoperit in 2005, necesitand investitii totale de 35 milioane euro. Dezvoltarea campului Ebenthal a inclus crearea infrastructurii pentru tratarea gazului si imbunatatirea statiei compresoare Auersthal. Pentru a conecta Ebenthal la statia compresoare a fost construita o conducta de 16 km. Ebenthal va atinge capacitatea maxima de 500.000 m3/zi (3.000 bep/zi) in septembrie 2008, reprezentand 15% din productia interna de gaze a OMV.

OMV este cel mai mare grup de petrol si gaze din Europa Centrala, avand rezerve de petrol si gaze de aproximativ 1,216 miliarde bep (in 2007), o productie zilnica de aproximativ 316.000 bep (semestrul 1 din 2008) si o capacitate anuala de rafinare de 26,4 milioane tone. In prezent, OMV detine 2.527 de statii de distributie carburant in 13 tari. Cota de piata a grupului in segmentul de rafinare si marketing in regiunea Dunarii este in prezent de 20%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri