KFC Romania si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de 42 milioane de euro, aproape dublu fata de anul trecut, cand incasarile au cifrat 28 milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei.
“Pentru 2008 estimam o cifra de afaceri de aproximativ 40-42 de milioane de euro”, a declarat, pentru Wall-Street, Lucian Vlad, director general US Food Network, compania care detine franciza KFC in Romania.

Primele sase luni ale anului 2008 au adus pentru lantul de restaurante KFC o cifra de afaceri de peste 18 milioane de euro, cu o crestere de peste 49% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Incasarile lantului de restaurante fast-food au crescut pe fondul deschiderii a sapte noi locatii in acest an, doua in Bucuresti, iar restul in Constanta, Craiova, Suceava, Targu-Mures si Arad. “Pana la sfarsitul anului ne propunem sa deschidem alte 3 restaurante”, a adaugat Lucian Vlad.

In prezent, brandul se afla pe piata romaneasca cu 30 de restaurante, in care lucreaza peste 1.200 de angajati. Investitia necesara deschiderii unui restaurant KFC se cifreaza la aproximativ 300.000 de euro.

Compania US Food Network, detinatorul francizei KFC, apartine omului de afaceri Gabriel Popoviciu, prin intermediul grupului de firme Alltrom, care detine si lantul de restaurante Pizza Hut, administrat de compania American Restaurant System. Anul trecut, Pizza Hut Romania a incasat aproximativ 10 milioane de euro.

Pe piata locala de fast-food mai activeaza jucatori ca McDonald's, Burger King, Spring Time sau Gregory's.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri