FGSZ Ltd va lansa o noua Procedura de Sezon Deschis, ce urmeaza sa fie facuta public la 12 septembrie, pentru rezervarea de capacitate pe conducta de gaze Szeged-Arad, intrucat prima procedura a fost declarata fara succes, potrivit unui comunicat emis de Transgaz Bursei de Valori Bucuresti.
"FGSZ Ltd a studiat in detaliu toate ofertele inscrise si a constatat ca doar cinci oferte au indeplinit in intregime termenii si conditiile Procedurii de Sezon Deschis, cererea de rezervare de capacitate fiind cu 70% mai mica fata de capacitatea oferita spre vanzare. Astfel, FGSZ Ltd a declarat Procedura de Sezon Deschis fara succes, informeaza NewsIn.

Avand in vedere ca FGSZ Ltd este foarte interesata de a vinde capacitatea mentionata, aceasta va lansa o noua Procedura de Sezon Deschis, ce urmeaza a fi facuta public la data de 12 septembrie 2008", potrivit unui comunicat emis de transportatorul roman de gaze, Transgaz
.
Reprezentantii grupului MOL din Ungaria au declarat ca rezultatele noii Proceduri, in conditiile in care aceasta va avea succes, vor fi anuntate pana pe 13 octombrie 2008.

Procedura de Sezon Deschis lansata la 5 august 2008 cu scopul vanzarii a maxim 90% din capacitatea conductei de interconectare a sistemelor de transport gaze naturale din Ungaria si Romania, planificata sa fie realizata in comun de catre FGSZ Ltd si SNTGN Transgaz SA, s-a incheiat pe 3 septembrie 2008, potrivit FGSZ Ltd.

Lungimea totala a conductei va fi de 109 km si va avea un diametru de 700 mm. Pe teritoriul Romaniei, conducta de interconectare are o lungime de aproximativ 62 km intre punctul de conectare Horia (langa Arad) si punctul de frontiera Csanadpalota (Nadlac) de la granita de stat dintre Romania si Ungaria. Conducta de gaze Arad - Szeged va fi finalizata pana la 1 ianuarie 2010 si va avea o capacitate de 4,4 miliarde metri cubi pe an, corespunzator unui debit mediu orar de 500 mii metri cubi/ora, potrivit datelor oficialilor Transgaz.

Ofertantii trebuie sa anunte companiei transportatoare din Ungaria, FGSZ Natural Gas Transmission Ltd., necesarul de capacitate pentru perioada 1 ianuarie 2010-1 iulie 2030.

In Sezonul Deschis, este scoasa la vanzare o capacitate de 180.000 mc/h pe sectiunea ungara a conductei de interconectare. Capacitatea rezervata pe teritoriul Ungariei trebuie sa corespunda cu capacitatea rezervata pe sectiunea romana a conductei de interconectare.

Rezervarea de capacitate pe teritoriul Romaniei se va face in conformitate cu reglementarile in vigoare, cu conditia suplimentara ca solicitantii sa prezinte un acord incheiat cu shipperii care au rezervat capacitate pe sectiunea ungara.

Potrivit Acordului de Dezvoltare in Comun, data planificata pentru finalizarea conductei pe teritoriul Romaniei si inceperea operarii comerciale este de un an si sase luni de la data semnarii Acordului, adica la sfarsitul anului 2009, a declarat recent directorul general al Transgaz, Ioan Rusu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri