Rompetrol Bucuresti (VEGA) va vinde companiei DPS Investments LTD din Cipru participatia de 83,91% din capitalul social al companiei Astra Investitii Imobiliare, pentru 33,85 milioane dolari, potrivit hotararii luate de actionari in cadrul adunarii generale, anunta NewsIn.
Actionarii au mai decis, la adunarea din 4 septembrie, ratificarea unui act aditional la contractul de credit incheiat pe 20 iulie anul trecut, prin care Rompetrol Bucuresti lua de la Unicredit Tiriac Bank un credit de cel mult 30 milioane euro. Astfel, actionarii au hotarat prelungirea cu sase luni a scadentei creditului, fara a depasi data de 20 ianuarie 2009.

De asemenea, adunarea a aprobat si garantarea cu inca sase luni, alaturi de Rompetrol Group NV, a unui credit sindicalizat de 110 milioane dolari luat de Rompetrol Rafinare de la bancile Unicredit Tiriac Bank, Bank Austria Creditanstalt si Banca Comerciala Romana, pentru cumpararea de petrol, pacura si gaz condensat.

Extinderea perioadei de garantare se va face incepand cu 31 iulie, data semnarii noului amendament, cu posibilitatea prelungirii cu inca sase luni a facilitatii.

Rompetrol Bucuresti (rafinaria Vega) si Rompetrol Rafinare (rafinaria Petromidia) sunt controlate de Rompetrol Group NV, condus de Dinu Patriciu si care are de anul trecut ca actionar majoritar grupul kazah KazMunaiGaz.

Rompetrol Bucuresti are un capital social de 174,54 milioane lei, divizat in 1,74 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. In prezent, Rompetrol Group NV controleaza 92,46% din capitalul social.
Titlurile Rompetrol Bucuresti (VEGA) sunt suspendate de la tranzactionare din 3 septembrie, cand au incheiat sedinta de pe piata Rasdaq la pretul de 0,2530 lei, ceea ce confera companiei o valoare de piata de 441,58 milioane lei (122,66 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri