Romgaz va deveni actionar la una sau la cele trei filiale ale Termoelectrica, ELCEN, Deva si Galati, in schimbul stergerii datoriilor de circa 50 milioane euro pe care Termoelectrica le are la Romgaz, a declarat directorul general al Termoelectrica, Ioan Ungureanu.
"Vineri (n.r. 5 septembrie) am semnat cu Romgaz sa formam o echipa comuna de lucru care sa solutioneze aceasta datorie pe care o avem la ei, prin preluare de actiuni. Astfel, Romgaz urmeaza sa preia din actiunile pe care le detinem la ELCEN, la Deva si la Galati, la o filiala sau la toate trei, unde Termoelectrica este 100% actionar. Datoria se ridica la circa 50 milioane euro, cu tot cu penalitati", a declarat Ioan Ungureanu, citat de NewsIn.

Potrivit directorului general al Termoelectrica, mai este nevoie de acordul de principiu al Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), actionarul majoritar al celor doua companii. Apoi, Termoelectrica si Romgaz au termen 60 de zile pentru a veni cu o solutie legla care sa fie agreata de cele doua parti, care se va supune aprobarii conducerii MEF.

De asemenea, directorul general al Romgaz, Francisc Toth, a declarat ca, in acest mod, ar urma ca datoriile Termoelectrica sa fie sterse, daca MEF aproba acest proiect.

Astfel, planul mai vechi al Romgaz de a deveni producator de electricitate se va indeplini prin acest acord.
"Este nevoie de investitii in centralele electrice. Fiind actionar, Romgaz va da un confort la banci si la investitori si va produce astfel electricitate. Va creste si credibilitatea societatilor in care Romgaz va intra ca actionar, alaturi de Termoelectrica", a explicat Ioan Ungureanu.

Reprezentantii Romgaz au declarat ca, din acest motiv, nu vor mai face solicitare la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) in vederea obtinerii licentei pentru productia de electricitate.
Termoelectrica a inregistrat pierderi nete mai mari de 106,3 milioane lei in primul semestru al acestui an, pe langa datoriile acumulate de peste 400 milioane euro, potrivit datelor companiei.

Compania de gaze Romgaz a inregistrat in primul semestru un profit net de 285.038.717 lei, in crestere fata de profitul net obtinut in semestrul I din 2007, de 202.142.665 lei. Romgaz produce aproximativ o treime din consumul anual de gaze al Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri