Dupa o investitie de 10 milioane de euro derulata in mai multe etape, hotelul Best Western Parc va deveni, din ianuarie 2009, Ramada Parc Bucharest. Reprezentantii Ramada se asteapta ca notorietatea brandului sa genereze, anul viitor, incasari cu 10% peste cifra de afaceri estimata in acest an si un grad de ocupare de pana la 72% pentru noul hotel din complexul Ramada.
“Vom investi 1,5 milioane de euro in rebranding, renovarea fatadei cladirii, facilitati si servicii imbunatatite. Am decis sa nu crestem preturile camerelor, urmarim o crestere a gradului de ocupare al hotelui de la 68%, cat este in prezent, la 72% in urmatorul an si o majorare a cifrei de afaceri cu 10%, pana la 6 milioane de euro in 2009”, a declarat, pentru Wall-Street, Daniel Ben-Yehuda (foto), director general al Ramada Plaza si al hotelului Parc.

Etapa de rebranding a hotelului Parc va fi urmata de inca doua etape de investitii. In prima jumatate a anului 2009 se va renova baza de agrement, un centru Spa in care se va investi aproximativ 3,5 milioane de euro. Planurile Ramada includ si finalizarea, in cel mult trei ani, a unui centru de conferinte de 1.500 de locuri, Ramada Ballroom, cu o investitie de 3,5 milioane de euro.

Ramada Parc si Ramada Plaza vor face parte integranta din Ramada Convention Center, cel mai mare complex hotelier Ramada din Europa.

Ben-Yehuda a precizat ca, in ciuda scaderii numarului de turisti pe piata hoteliera, scadere resimtita de marile lanturi hoteliere in prima parte a anului, Ramada se va baza si pe sistemul central de rezervari online al grupului, care aduce, in proportie de 50%, turisti straini. Annual, fgradul de ocupare al hotelui Parc creste cu 2-3%, au spus reprezentantii Ramada.

In primul semestru al anului 2008, complexul Ramada (hotelul Best Western Parc si Ramada Plaza) a avut incasari de 7,5 milioane de euro, asigurata de turismul corporate in proportie de 85%-90%, urmand ca la sfarsitul anului sa ajunga la 14 milioane de euro. Aproximativ 2,5 milioane de euro vor reprezenta incasarile din food&beverage si evenimente, a mai spus Ben-Yehuda.

Clasificat la patru stele, hotelul Best Western Parc are o capacitate de 267 de camere, un centru de conferinte cu 7 sali, 2 restaurante si un lobby bar. Prin rebrandingul anuntat, complexul Ramada va avea un total de 567 de camere. Hotelul Ramada Plaza, operational in proportie de 100% incepand cu martie 2008, are o suprafata de 14.000 metri patrati si o capacitate de 300 de camere.

Brandul Ramada este reprezentat in Romania de compania Trend Hospitality, care actioneaza ca partener strategic in Romania, Bulgaria si Moldova si detine exclusivitate de francizare pe piata romaneasca a urmatoarelor branduri din portofoliul Wyndham: Ramada Worldwide, Wyndham Hotel Group, Super 8 Motel si Days Inn. In prezent exista sapte unitati Ramada in tara, trei in Bucuresti (Majestic, Nord si Plaza) si inca patru locatii in Brasov, Sibiu, Iasi si Oradea.


Ramada Worldwide este parte a grupului Wyndham Hotel Group, cel mai mare grup hotelier la nivel international, fiind prezent pe sase continente, cu mai mult de 6.550 de hoteluri si 551.000 de camere in 59 de tari pe 6 continente. Brandul Ramada a fost creat in 1954 si este astazi prezent cu peste 850 de hoteluri, in peste 25 de tari din lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri