Compania contesta amenda de 3 milioane de euro primita pentru fixarea indirecta a pretului minim de vanzare * Decizia Consiliului este contesata si de Prestige Trading, firma amendata cu 1,5 milioane de lei noi
Colgate - Palmolive va folosi toate mijloacele legale pentru a contesta rezultatele investigatiilor derulate de Consiliul Concurentei, se arata intr-un comunicat al companiei. "Conducerea companiei Colgate-Palmolive (Romania) este profund dezamagita de rezultatele investigatiilor Consiliului Concurentei (...).Compania Colgate-Palmolive (Romania) va ramane in continuare consecventa aplicarii celor mai inalte principii etice in afaceri si va continua sa le ofere consumatorilor romani produse de o calitate superioara, aplicand o politica de preturi corecta", se arata in comunicat. Consiliul Concurentei a amendat, la sfarsitul saptamanii trecute, cu 10,6 milioane de lei (106 miliarde de lei vechi - aproximativ trei milioane de euro) compania Colgate Palmolive si alte patru firme, distribuitori ai companiei, cu sume cuprinse intre 17.000 de lei si 1,1 milioane de lei, pentru incalcarea Legii concurentei, prin fixarea indirecta a pretului minim de vanzare. Celelalte companii amendate sunt LA -RO Impex 2001, careia i-a fost aplicata o sanctiune de 1,9 milioane de lei, Prestige Trading - 1,5 milioane de lei, Pronto Universal - 1,1 milioane de lei si GEF Facilities - 17.000 de lei. Decizia Consiliului Concurentei a fost contestata imediat si de compania Prestige Trading.

Potrivit unui comunicat al companiei, sanctiunea aplicata firmei de autoritatea de concurenta este determinata de plangerea pe care Prestige a inaintat-o Consiliului in septembrie 2004 si in care compania acuza faptul ca Colgate-Palmolive isi discrimineaza distribuitorii si consumatorii. Potrivit Prestige, chiar daca exista o hotarare judecatoreasca care a obligat Consiliul sa verifice aspectele sesizate de Prestige punct cu punct, autoritatea de concurenta a ignorat aceasta decizie a Justitiei si, mai mult, i-a "sfatuit" pe reprezentantii Prestige sa-si retraga plangerea impotriva Colgate Palmolive. "Pentru ca am refuzat sa retragem plangerea si am deranjat, raportul de investigatie si plenul au hotarat printr-un act ca nota de plata, sanctionarea Prestige cu 15 miliarde de lei alaturi de alti distribuitori, sa se invete si ei minte sa nu mai faca si ei plangeri ca noi la Consiliul Concurentei, pentru apararea concurentei pe piata romaneasca", precizeaza comunicatul Prestige. In aceste conditii, Prestige apreciaza ca hotararea Consiliului nu are substanta si legalitate si va putea fi cu usurinta anulata de Justitie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri