In contextul scandalurilor si anchetelor in care este implicat presedintele clubului Steaua, cei mai puternici sponsori ai echipei se delimiteaza de Gigi Becali, spunand ca ei si-au asociat imaginea cu o echipa valoroasa, nu cu un personaj controversat. Unii si-au retras sprijinul, altii vor sa-si retraga sponsorizarile.

Pe pagina de Internet a clubului Steaua, la categoria soponsori, apar siglele Nike, Orange, Ines, Panasonic, Siveco, Grand Casino si Buderus. Cele mai multe sunt branduri pozitionate solid pe piata romaneasca si internationala. Surpriza, cand au fost contactate ori au spus ca nu au incheiat nici un fel de contracte de sponsorizare cu Steaua, ori ca nu si-au asociat imaginea cu persoana Gigi Becali, ei sprijinind doar clubul de fotbal Steaua.

Sponsorizarea presupune ca o companie puternica sa sustina atat financiar, cat si ca imagine organizatia pe care o sponsorizeaza. Prin incheierea unui astfel de contract, imaginea companiei este legata in mod direct de imaginea clubului si de tot ce tine de club. Prin urmare, marile companii declara ca au incheiat contracte de publicitate sau de barter.

RENUNTA.

Potrivit Panasonic Romania, colaborarea acestei companii cu FC Steaua dureaza de aproximativ sapte ani si s-a rezumat la afisarea de bannere publicitare pe stadion, la meciurile de fotbal sustinute de echipa din Ghencea, la afisarea siglei la conferintele de presa si la alte activitati de reclama. Contractul cu clubul din Ghencea s-a incheiat la sfarsitul campionatului. "Deocamdata nu stim daca il vom prelungi si in campionatul viitor", spun reprezentantii Panasonic. Surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat pentru Jurnalul National ca incheierea contractului a fost cauzata de comportamentul lui Gigi Becali.

Siveco Romania a incheiat un contract de barter cu FC Steaua, dar acesta s-a epuizat de curand.

DOAR RECLAMA. Desi apare ca sponsor pe pagina oficiala de Internet a Stelei (www.steauafc.ro), Orange spune ca nu este sponsor al echipei. Iata pozitia oficiala a companiei: "Orange Romania nu a sponsorizat niciodata echipa de fotbal Steaua, dar contracteaza spatii publicitare pe stadioanele din Romania, printre care se numara si cel al echipei Steaua".

Trecut tot la categoria sponsori, Ines a incheiat de fap un barter cu Steaua, careia ii asigura servicii de acces la Internet si gazduirea site-ului. Iata pozitia companiei: "Ines Group are o colaborare foarte veche cu FC Steaua Bucuresti. Aceasta colaborare este strict intre cele doua companii si nu intre diverse persoane. (...) Va asiguram ca Ines Group este mandra sa-si alature numele unor companii de renume (Nike, Orange, Siveco etc.), parteneri ai FC Steaua Bucuresti".

De asemenea, intre Buderus si Steaua exista un contract de barter, nu de sponsorizare. Reprezentantii firmei au tinut sa precizeze ca este vorba de un contract incheiat cu o societate comerciala, nu cu o persoana.

Asadar, firmele nu doresc sa-si alature imaginea de Gigi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri