Agentia Nationala pentru Resurse Minerale va descinde la Borsec, Covasna, Rieni, Certeze, Domogled-Baile Herculane, Dorna, Poiana Negri, Poiana Vinului si Tusnad
Agentia Nationala pentru Resurse Minerale va incepe controale amanuntite la toate societatile care imbuteliaza apa minerala naturala pentru a verifica daca acestea detin sau nu licente pentru sursa produsului respectiv, a declarat presedintele ANRM, Gheorghe Buliga. ANRM a luat aceasta decizie dupa ce s-a descoperit ca pretinsa sursa a apei minerale Perla nu este certificata de agentie, iar produsul
nu corespunde prevederilor inscrise pe eticheta.

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale nu a emis nici un document prin care sa certifice existenta unor rezerve de apa minerala naturala in zona Covasna Vest si nu confirma izvorul mentionat ca sursa de provenienta a apei minerale Perla.

Vitarom Impex, compania care imbuteliaza apa carbogazoasa Perla, este titular al licentei de concesiune pentru exploatarea apelor minerale in perimetrul Covasna Vest, din judetul Covasna, dar ANRM nu a emis nici un aviz prin care sa fie confirmate si luate in evidenta rezerve de apa minerala naturala in perimetrul respectiv, pentru sursa S5 Covasna, care este mentionata pe eticheta apei minerale Perla. Potrivit Agentiei, in zona respectiva sunt inca in desfasurare lucrari de cercetare.

Printre marcile surselor de apa minerala inregistrate la ANRM se numara Borsec, Covasna, Certeze, Domogled - Baile Herculane, Dorna Condreni, Iasi Copou, Iasi Nicolina, Poiana Negri, Poiana Vinului, Rieni, Tusnad etc.

La inceputul acestei saptamani, Viatrom a fost nevoita sa suspende imbutelierea apei Perla dupa ce Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a dispus oprirea comercializarii produsului in urma mai multor reclamatii privind "gustul si mirosul ciudate" ale acestuia. ANPC a confirmat ca analizele efectuate pe un lot de apa Perla prelevat din Iasi, cu termenul de valabilitate 16 octombrie 2005, au relevat abateri grave fata de cele inscrise pe eticheta produsului, apa nefiind microbiologic pura.

Reprezentantii Vitarom Impex sustin insa ca gustul si mirosul ciudate ale apei Perla se datoreaza unor minerale continute de aceasta si pretind ca detin toate avizele necesare imbutelierii si comercializarii produsului.

Cu toate acestea, ANPC a dispus retragerea definitiva de la comercializare a lotului de apa minerala Perla cu acest termen de valabilitate din Bucuresti si a dispus retragerea temporara de la comercializare a celorlalte loturi din acest produs, pana la obtinerea rezultatelor de laborator pentru fiecare lot in parte.

ANPC a trimis dispozitii in acest sens si in teritoriu. De asemenea, in perioada imediat urmatoare ANPC va monitoriza cu mare atentie piata apelor minerale.

Compania care distribuie Perla, Quadrant Amroq Beverages, a inclus produsul intr-o campanie promotionala prin care la cumpararea unei sticle de Pepsi de 2 litri, clientul primea gratuit si o sticla cu apa minerala Perla de un litru si jumatate.
In multe dintre magazinele din Bucuresti aceasta campanie continua, desi Quadrant Amroq Beverages si-a anuntat intr-un comunicat intentia de a inlocui Perla cu o alta marca de apa minerala pe care o distribuie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri