EuroIns Romania (fosta Asitrans) si-a sporit afacerile cu 42% in primele noua luni ale acestui an, pana la 94 milioane lei (25,8 milioane euro), fata de acelasi interval din 2007, cel mai mare avans fiind inregistrat pe segmentul agricol, a anunta compania.
In schimb, cuantumul daunelor platite de companie in primele noua luni a crescut cu 60% pana la 40 milioane lei (11 milioane euro). In aceeasi perioada a anului trecut, EuroIns Romania a platit daune de 25 milioane lei, se arata in comunicat.

Cat priveste volumul de afaceri, evolutia cea mai importanta s-a inregistrat pe segmentul asigurarilor agricole, unde primele brute subscrise insumau circa 1,5 milioane lei la 31 august. Din aceasta suma, peste 500.000 lei reprezinta prime brute subscrise pe polite de asigurare a efectivelor de animale, se mentioneaza in comunicat.

Pentru acest an, EuroIns Romania mizeaza pe afaceri de 1 milion euro pe segmentul de asigurarile agricole.

Rezultatele companiei se datoreaza in special dezvoltarii fortei de vanzari si a unei retele teritoriale puternice, se mai arata in comunicat.

EuroIns Romania are o reteaua de 116 reprezentante, din care 23 in sistem franciza si 93 in regim propriu.

Compania de asigurari Euroins Romania (fosta Asitrans) utilizeaza din iunie doar noul nume, la aproape un an de la preluarea de catre grupul bulgar Eurohold.

In vara lui 2007, Eurohold a investit 12,5 milioane euro pentru preluarea a peste 75% din actiunile Asitrans Asigurari, incluzand achizitia de titluri, cresterea de capital, precum si pachetul majoritar al Asitrans Leasing.

Compania mama a EuroIns Romania - EuroIns Insurance Group (EIG) din Bulgaria, subsidiara a Eurohold - va primi o infuzie de capital de la fondul de investitii elen Global Finance, care va contribui cu 26 milioane euro la o majorare de capital, in urma careia va ajunge sa detina un pachet de 20% din actiunile firmei bulgare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri