Decizia a fost luata in urma realizarii unor studii riguroase privind necesitatea investitiilor in conformitate cu legislatia de mediu in vigoare, anunta compania.

Capacitatea totala de productie a companiei, precum si relatiile cu fermierii nu vor fi afectate de acesta decizie.

“In timp ce continuam sa facem eforturi sustinute pentru a ne creste competitivitatea, rationalizarea capacitatilor de productie este necesara pentru a corespunde cerintelor pietei din Romania”, declara reprezentantii Napolact.

Fabrica din Huedin isi va inceta activitatea de productie spre finele anului 2008, in timp ce procesul de transfer al capacitatii de productie va dura 1-2 luni, conform estimarilor companiei.

Ca parte a procesului de transfer, 50 angajati, reprezentand aproximativ 50% din totalul de angajati care lucreaza in prezent in fabrica din Huedin, ar putea sa-si continue activitatea in noua locatie de la Baciu.

Citeste si:

Fabrica de la Baciu a intrat intr-un proces de modernizare, in urma derularii unor investitii din fonduri Sapard. Procesul de transfer va fi implementat respectandu-se legislatia muncii in vigoare si prevederile Contractului Colectiv de Munca. De asemenea, sindicatul va fi consultat pe tot parcursul procesului.

Chiar in urma cu un an, producatorul de lactate Friesland Foods Romania, filiala locala a grupului olandez Friesland Foods, a inchis fabrica de la Deta, judetul Timis, pentru ca unitatea avea o capacitate de productie mica.

Din cauza capacitatii relativ reduse a fabricii din Deta, judetul Timis, precum si a costurilor ridicate necesare alinierii la standardele de mediu si de productie, Friesland Foods Romania a luat decizia este de a nu extinde capacitatea de productie din aceasta locatie, ci de a transfera productia la celelalte fabrici din Romania.

Compania a anuntat atunci ca relocarea activitatii nu va avea implicatii asupra activitatilor de colectare a materiei prime si de distributie din zona Timis.