Consiliul Concurentei a amendat retailerii Billa, Pic si Spar cu circa 850.000 euro pentru furnizarea de informatii incorecte, in cadrul investigatiei pentru analizarea sectorului comercializarii produselor alimentare.
"Informatiile eronate au privit clauza clientului cel mai favorizat, care marcheaza obligatia furnizorului de a oferi comerciantului cel mai bun pret de pe piata. Societatile respective au furnizat date incorecte cu privire la inexistenta acestei clauze in contractele lor comerciale", arata Consiliul Concurentei (CC).

Potrivit legii, Consiliul Concurentei poate amenda agentii economici cu pana la 1% din cifra de afaceri a acestora, pentru furnizarea unor informatii incorecte in cadrul investigatiilor pe care le desfasoara.

Valoarea totala a contraventiilor, aplicate in perioada 10-16 septembrie, a fost de 3,22 milioane de lei (aproximativ 850.000 euro), Billa Romania fiind amendata cu 2,149 milioane de lei, Pic cu 819.000 lei si Spar cu 256.000 de lei.

Consiliul Concurentei precizeaza ca impactul acestei clauze asupra pietei reprezinta unul dintre elementele importante ale investigatiei, alaturi de impactul taxelor de raft si de relatiile pe verticala si orizontala din sector.

Consiliul Concurentei a declansat in luna martie o investigatie sectoriala in domeniul comercializarii produselor alimentare.

Analiza urmareste in ce masura relatiile dintre actorii prezenti pe piata comercializarii produselor alimentare - producatori, procesatori si retaileri - pot conduce la restrictionari ale concurentei.

Concluziile investigatiei declansate de Consiliului Concurentei in sectorul de retail alimentar sunt asteptate in primul trimestru al anului viitor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri