Electrica estimeaza ca cifra de afaceri a companiei va fi in 2008 de 5,78 miliarde lei, in scadere cu 6% fata de cea inregistrata anul trecut, de 6,14 miliarde lei, din cauza privatizarii uneia dintre filiale, a declarat directorul general al Electrica, Corneliu Stan, citat de NewsIn.
"Scaderea cifrei de afaceri se datoreaza faptului ca intre timp una din filialele companiei a fost privatizata. In primul semestru, Electrica Muntenia Sud inca apartinea de Electrica SA, cand cifra de afaceri a companiei a fost in crestere. De aici si usoara scadere a vanzarilor", mentioneaza directorul general al Electrica.

Cifra de afaceri a Electrica a fost in primele sase luni ale acestui an de 3,261 miliarde lei (888,5 milioane euro), in crestere cu 8,3% fata de cifra de afaceri obtinuta in semestrul I din 2007, de 3,01 miliarde lei.

Compania Electrica este distribuitor si furnizor de energie electrica detinut de stat. Prin filialele de distributie si cele de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si prin filiala Electrica Serv, Electrica deserveste aproximativ 5,5 milioane clienti. Electrica detine in prezent 78% din capitalul social al acestor societati comerciale.

In aceste filiale, ce desfasoara activitati pe tot cuprinsul tarii, numarul de salariati se ridica la peste 18.000.

Electrica este inclusa in structura companiei energetice nationale, potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului din 8 octombrie. Aceasta va prelua actiunile complexurilor energetice Rovinari, Turceni si Hidroelectrica, acesta din urma trecand din portofoliul MEF in cel al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), in scopul constituirii companiei energetice nationale.

Finalizarea procesului de privatizare a Electrica Muntenia Sud a fost realizata in urma indeplinirii tuturor conditiilor si activitatilor prevazute in contractul de privatizare semnat la data de 11 iunie 2007 de catre Enel si Electrica.

Valoarea totala a acestei tranzactii s-a ridicat la aproximativ 820 milioane euro. La data de 25 aprilie 2008, Enel a achizitionat direct de la Electrica 50% din actiunile EMS, pentru suma de 395 milioane euro si a subscris noi actiuni la majorarea de capital social, cu suma de 425 milioane euro, ajungand la 64,4% din actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri