Piata autohtona a telecomunicatiilor a atins valoarea de 2,773 miliarde de euro la sfarsitul anului trecut, a anuntat ieri Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC). Comparativ cu 2003, cresterea este de 14%. Cifra a fost calculata pe baza raportarilor contabile primite de ANRC de la 987 de operatori de telecomunicatii pana la data de 30 iunie 2005.

CLASAMENT.

Dupa cifra de afaceri neta, cei mai importanti operatori au fost anul trecut: RomTelecom 3,33 miliarde de lei noi, Orange Romania 2,46 miliarde de lei noi, MobiFon 2,29 miliarde de lei noi. Telemobil a raportat venituri de 297,2 milioane de lei noi, iar Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) 212,3 milioane de lei noi.

Dintre operatorii CATV, firmele Romania Cable Systems (RCS) si Romania Data Systems (RDS) au raportat, cumulat, o cifra de afaceri de 318,52 milioane de lei noi, in timp ce UPC Romania a incheiat cu un volum al afacerilor de 88,02 milioane de lei noi. Cifra de afaceri cumulata a celor 75 de furnizori de servicii postale care au transmis situatiile financiare catre ANRC, pana la data de 30 iunie, a atins 950,8 milioane de lei noi, respectiv 234,5 milioane de euro. Compania Nationala Posta Romana, principalul operator postal, a consemnat in 2004 o cifra de afaceri de 629,7 milioane de lei noi, in timp ce veniturile DHL International Romania au atins 54,1 milioane de lei noi, conform datelor din Monitorul Oficial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri