Profitul net al SNGN Romgaz SA a crescut in primele noua luni ale anului la 442.042.745 lei, cu 77,62% fata de perioada similara a anului trecut cand acesta s-a situat la 248.864.056 lei, a anuntat compania, printr-un comunicat de presa.
Potrivit companiei, cresterea profitului net este efectul reducerii unor elemente de cheltuieli (cheltuieli materiale, financiare, ajustari ), a reducerii ponderii cheltuielilor nedeductibile. "In primele noua luni ale anului 2008 s-a inregistrat o rentabilitate a resurselor consumate de 32%, fata de 22 % in perioada similara din anul 2007", se arata in comunicatul Romgaz.

De asemenea, cifra de afaceri a Romgaz a crescut fata de ultimele noua luni ale anului trecut cu 4,35%, ajungand la 2.388.831.642 lei comparativ cu cele 2.289.327.069 lei inregistrate in 2007.

"Cresterea cifrei de afaceri fata de aceeasi perioada a anului anterior, se datoreaza cresterii cantitatii de gaze livrate, cresterii pretului de livrare si a cresterii cantitatii de gaze inmagazinate", arata Romgaz.

Romgaz opereaza sase depozite proprii subterane de gaze naturale proprii care se afla la: Sarmasel, Cetatea de Balta (in bazinul Transilvaniei), Bilciuresti, Balaceanca, Urziceni si Ghercesti (in zona extracarpatica). Compania mai detine depozite in asociere la Targu Mures (cu firma Depomures) si la Nades (cu firma Amgaz).

Actionarul majoritar al Romgaz este Ministerul Economiei si Finantelor, care detine 85,01% din actiuni, iar restul de 14,99% din actiuni apartine Fondului Proprietatea.

Compania a avut in 2007 o productie de circa cinci miliarde metri cubi gaze naturale, circa o treime din consumul anul al tarii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri