Preturile la mobila de import din Spania vor scadea in cursul anului viitor, incepand cu luna februarie, probabil cu circa 15%, dupa ce in ultima jumatate a anului 2008, acestea au scazut deja cu sapte procente, sustin reprezentantii companiei Mundo Mob, principalul importator de mobila de Spania.
"Desi piata imobiliara din Peninsula Iberica este intr-o situatie dramatica, deocamdata preturile mobilei high - end sau de lux din Spania nu au scazut foarte mult intrucat nu au scazut cele ale materiilor prime", a declarat directorul general al Mundo Mob, principalul importator de mobila de Spania, Emilia Ionita.

Acesta mai spune ca in conditiile in care ar produce inclusiv game de mobilier mai economice, din pal melaminat sau furniruit, si nu numai colectii din lemn masiv de diverse esente, dupa cum fac in prezent, producatorii respectivi ar trebui sa investeasca in alte masini de taiat, de cantuit, de finisat etc si nu prea este momentul pentru a face investitii in industrii conexe celei imobiliare.

"Fabricantii de mobilier din lemn masiv nu isi vor schimba pozitionarea si nu vor renunta la fabricarea acestui tip de mobilier, care practic i-a consacrat, insa este posibil sa reduca productia pana ce piata se va stabiliza si pana ce isi vor putea relua productia la intreaga capacitate", a explicat Ionita.

Potrivit acestuia, scaderea pretului la mobila se va datora in principal faptului ca preturile materiilor prime vor incepe sa scada la randul lor, desi pana in prezent nu au fost anuntate astfel de modificari de preturi, acestea ar fi o consecinta fireasca a crizei actuale. In plus, diminuarea volumului de vanzari duce la scaderea volumului de munca, cu consecintele de rigoare in ceea ce priveste reducerea personalului.

"Nu credem ca termenele de livrare a comenzilor vor fi afectate pe viitor. In prezent, de la furnizorii spanioli cu care lucram noi- cam cei mai mari pe segmentele de piata respective, cel mai lung termen de livrare il avem la produsele speciale (la comanda), a caror realizare dureaza pana la 2 luni si jumatate. In rest, mobilierul modern se livreaza in maxim 35 zile, iar cel clasic in 45 zile", adauga reprezentantul companiei.

Mobila importata din Spania ajunge in proportie de 70% la dezvoltatori si 30% la proiecte individuale, iar ca si stil, 90% din produsele care ajung in Romania au un stil modern. "In Romania se cumpara mult mobilier modern, modular, spre deosebire de Rusia si tarile arabe, de exemplu, unde modernul nu prea are loc de mobilierul clasic, masiv cu intarsii, marqueterii etc. Am observat insa in Romania, in ultimele luni, o tendinta a clientilor spre un stil clasic epurat, spre art-deco", a aratat directorul general al Mundo Mob.

Printre brandurile de mobila de Spania, cu renume international, cele mai cunoscute si solicitate pe piata romaneasca sunt Sancal Diseno, Mobile Fresno, Interi, Abdon Y Lucas, Esteller Fuster si Ofifran.

Mundo Mob Import este principalul importator de mobila de Spania: mobilier pentru locuinte, birouri si hoteluri pentru segmentele mediu, high - end si de lux. Stilurile de obiecte de mobilier variaza de la modern si minimalist la clasic si art-deco sau chiar combinatii de stiluri, preferate de catre unii producatori. Ca si producatori, Mundo Mob colaboreaza si cu Naturantaix, lider pe piata mobilierului modern-minimalist, companie care ani in sir a castigat premiul pentru excelenta la targul international de la Valencia, precum si alte premii la o serie de targuri internationale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri