Reprezentanii conducerii Terapia, unul din liderii pieei de produse farmaceutice, au semnat astzi, 2 august a.c. contractele de achiziionare a dou companii farmaceutice, Pharmaplant i Promedic, ambele cu sediul n Bucureti. Prin aceast aciune, productorul din Cluj i consolideaz poziia pe piaa romneasc i planific o cretere cu 15% a actualei cote de pia.
Pharmaplant i Promedic reprezint dou companii romneti cu capital privat, avnd o cifr de afaceri cumulat de 6,2 milioane USD i un numr de aproximativ 100 de angajai. Terapia nu ncorporeaz numai un personal foarte bine calificat, ci i faciliti noi de producie i un portofoliu complementar celui existent. Acest lucru se traduce ntr-o serie de noi produse farmaceutice (siropuri, soluii, picturi oftalmice, nazale i otice) i extinderea portofoliului pe ariile terapeutice de interes (sistemul nervos central, cardiovascular, diabet). Pentru urmtorii 2-3 ani, se estimeaz c cele dou firme achiziionate vor crete cu 15 milioane USD cifra de afaceri anual a companiei Terapia.

Terapia urmrete s-i consolideze poziia pe piaa romneasc i pe pieele-cheie de export. Suntem convini c achiziia acestor dou companii va aduce o cretere vizibil a veniturilor i un portofoliu mai larg, ce va fi promovat n mod eficient prin programe complexe de marketing. Achiziionarea celor dou companii se nscrie n strategia companiei spre o puternic cretere organic, iar prin completarea portofoliului cu produsele celor dou companii estimm o cretere de aproximativ 7 milioane USD pentru anul 2005, n plus fa de ceea ce era prognozat a declarat Stephen R. Stead, Director General al Terapia.

Procesul de integrare a celor dou companii se va finaliza pe parcursul urmtoarelor luni, avndu-se n vedere inclusiv sectoarele comercial, IT, comunicare, HR i financiar. Pentru nceput, cele dou uniti de producie din Bucureti vor fi conduse ca departamente separate, iar activitatea de producie din Cluj va continua s se deruleze ca i pn acum.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri