Fostul producator de articole de cauciuc, Rolast Pitesti (RLS), care s-a reorientat spre sectorul imobiliar si-a diminuat puternic pierderile in primele noua luni ale anului, la 6,98 milioane lei (1,92 milioane euro), fata de cele din perioada similara a anului trecut, a anuntat compania. In primele trei trimestre din 2007, Rolast raportase pierderi de 22 milioane lei.
Afacerile companiei au scazut drastic in intervalul ianuarie - septembrie 2008, in urma reorganizarii si a reorientarii spre sectorul imobiliar, pana la 507.000 lei (140.000 euro). In intervalul similar din 2007, Rolast a avut o cifra de afaceri de 17,59 milioane lei.

Rolast a inceput din 2007 sa isi restructureze activitatea prin inlocuirea obiectului principal de activitate de la producerea de articole din cauciuc, la activitatea de inchiriere si subinchiriere de imobile. Ca urmare, in martie 2008, compania a inceput demolarea cladirilor industriale necesare vechii activitati, de pe terenurile din Pitesti.

Ulterior, compania a incheiat cu firma Real Design Trust SRL un contracte de antrepriza, pentru construirea unui centru comercial pe terenurile proprii si a inchiriat spatiile comerciale firmei Real Hypermarket Romania SRL.

Actionarii Rolast Pitesti aprobasera in august suplimentarea unui credit luat de la Piraeus Bank cu cel mult 31 milioane euro, din care 25 milioane euro urmau sa fie folositi pentru dezvoltatea centrului comercial. Restul de 6 milioane euro erau destinati pentru plata taxei pe valoarea adaugata (TVA) pe durata constuctiilor.

Rolast are un capital social de 30,8 milioane de lei, divizat in 308 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Naniero Investments Limited este actionarul majoritar a Rolast, cu o detinere de 50,59% din capitalul social, iar Romanian Investments Fund (RIF) detine 16,22% din actiuni. De asemenea, Mir Asset Management controleaza 18,08% din capitalul companiei.

Titlurile Rolast se tranzactioneaza in prezent la categoria necotate a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul RLS. Potrivit ultimei cotatii, de 0,11 lei, stabilita in sedinta bursiera de ieri, compania are o valoare de piata de 33,89 milioane lei (8,83 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri