MedLife, unul dintre jucatorii de pe piata serviciilor medicale private din Romania, a deschis Hyperclinica din Timisoara, prima in afara Bucurestiului, dupa o investitie de circa 2,5 milioane de euro, a anuntat compania.
MedLife isi continua astfel expansiunea concretizata in acest an prin deschiderea Hyperclinicii MedLife Unirii din Bucuresti si a laboratorului de analize medicale MedLab din Cluj-Napoca.

Potrivit reprezentantilor companiei, investitiile numai in dotarea cu echipamente se ridica la 1,5 milioane de euro.

"MedLife a investit circa 2,5 milioane de euro pentru deschiderea Hyperclinicii Timisoara, suma fiind alocata pentru amenajarea cladirii, dotarea cu echipamente medicale de ultima generatie, recrutarea si pregatirea personalului medical din aceasta clinica. Hyperclinica MedLife Timisoara are 53 de angajati, dintre care 26 sunt medici si 10 asistenti medicali ce au fost recrutati special pentru noua locatie", a declarat presedinte MedLife, Mihail Marcu (foto).

Hyperclinica MedLife Timisoara se intinde pe o suprafata de 1.500 mp, are trei etaje si include un laborator de analize de chimie, hematologie, imunologie si bacteriologie, imagistica (ecografie 2D, 3D si 4D, radiologie si osteodensimetrie), si un numar de 25 de cabinete medicale pentru numeroase specialitati medicale: ORL, oftalmologie, dermatologie, ginecologie, pediatrie, psihologie, reumatologie, cardiologie, medicina interna, medicina muncii etc.

Deschiderea Hyperclinicii din Timisoara este inclusa in planul de extindere agreat cu International Finance Corporation (IFC), care a devenit actionar al MedLife in octombrie 2006. Parteneriatul cu IFC prevede ca MedLife sa investeasca 25 de milioane de dolari in constructia a cinci Hyperclinici si Spitale private in Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Brasov si Constanta.

In 2007, MedLife a obtinut o cifra de afaceri de 12,7 milioane euro, in crestere cu 67% comparativ cu anul 2006, cand cifra de afaceri a fost de 7,5 milioane euro. In 2008 MedLife a bugetat – si se afla in grafic – o cifra de afaceri de 22 de milioane de euro, in crestere cu peste 75% comparativ cu anul 2007, consolidandu-si semnificativ pozitia de lider. MedLife are un numar de 130.000 de abonati din peste 1.300 de companii, iar pe segmentul clientilor platitori per serviciu, MedLife a inregistrat o crestere de 72% in 2007 fata de anul anterior.

MedLife detine cel mai mare spital privat din tara, Life Memorial Hospital, rezultatul unei investitii de peste 10 milioane de euro. Spitalul asigura numeroase specialitati: chirurgie generala si chirurgie plastica, oftalmologie, dermatologie, ORL, pediatrie, ginecologie, maternitate si neonatologie, oncologie etc.

In decembrie 2007, MedLife a deschis si Centrul de Medicina Materno-Fetala MedLife, primul centru de acest tip din tara care a integrat dotarile tehnologice medicale si specialistii necesari pentru a realiza diagnosticul prenatal (imagistic, genetic, imunologic), tehnicile de reproducere asistata, diagnosticul preimplantational, precum si diagnosticarea principalelor afectiuni materne.

Potrivit reprezentantilor companiei, MedLife este lider pe piata serviciilor medicale private din Romania si detine 32% cota de piata in Bucuresti pe unul dintre cele mai importante segmente de piata, cel al serviciilor oferite clientilor corporati. MedLife are 985 de angajati, dintre care peste 600 sunt medici si personal medical. In Bucuresti, MedLife detine trei clinici de mari dimensiuni: Hypeclinica MedLife Grivita, Hypeclinica MedLife Unirii si Hyperclinica MedLife Favorit.

In tara, MedLife detine un centru medical si un laborator in Cluj, si ofera clientilor sai aceleasi servicii medicale prin intermediul celor 120 de clinici si centre medicale partenere din reteaua NetLife. Incepand cu luna octombrie 2006, IFC este actionar al MedLife cu o pondere de 20%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri