Conducerea Societatii Feroviare de Turism (SFT) din cadrul CFR SA acuza firma Orhideea Gardens ca a pus sechestru ilegal pe cateva spatii aflate in incinta hotelului Astoria din Capitala si a cerut politiei sa intervina pentru a-i evacua pe executorii judecatoresti.
"Executorii judecatoresti nu au respectat procedura legala si nu au un act oficial din partea judecatoriei pentru a executa silit hotelul Astoria", a declarat directorul general al Societatii Feroviare de Turism, Luminita Gliga.

"Am sesizat DNA-ul si Parchetul privind modul in careau fost incheiate contractele cu firma de avocatura", a mai spus Gliga.

In replica, reprezentantul Orhideea Gardens, Dragos Penca, a declarat ca executarea silita este legala si ca a notificat de o saptamana SFT ca, in data de 26 noiembrie, la ora 8, va executa silit hotelul Astoria.

"Am asteptat pana la ora 9:30 un act din partea judecatoriei sectorului 1 prin care sa fie suspendata dreptul nostru de a intra in posesia spatiului si, pentru ca nu am primit asa ceva, am trecut la executarea silita", a explicat Penca.

Aproape 1 miliard lei vechi pierde lunar hotel Astoria de la inceperea scandalului cu Orhideea Gardens

Aproape 50 de angajati ai CFR s-au strans, incepand cu ora 8, in holul hotelului Astoria din bulevardul Dinicu Golescu, pentru a protesta fata de incercarea noului proprietar, Orhideea Gardens, de a intra in posesia imobilului.

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulica Mantescu, a declarat pentru NewsIn ca la aceasta ora sunt cazati in hotel si angajati ai CFR si i-a acuzat pe jandarmi ca, in loc sa aplaneze conflictul, au stat pasivi la agresarea salariatilor CFR.

Sindicalistii sustin ca au fost agresati de fortele de ordine in incercarea de a stopa patrunderea in hotel a reprezentantilor firmei Orhideea Gardens si a executorilor judecatoresti.

Angajatii CFR contesta ordinul de sechestru emis pe numele firmei in cauza, sustinand ca nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva care sa ateste vanzarea terenului pe care este amplasat hotelul.

"Nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva in acest caz. Noi am dat in judecata Orhideea Gardens si am contestat modul de vanzare a terenului pe care este amplasat imobilul. Urmeaza sa ne prezentam in instanta la judecatoria sectorului 1, pe 15 decembrie", a mai spus Mantescu.

Sindicalistii acuza conducerea SFT de faptul ca nu a platit la timp o datorie de 17.000 euro catre firma de avocati Sfaraiala si Asociatii si, astfel, a facut posibila executarea silita a societatii care detine hotelul din Gara de Nord.

"In plus, SFT a gresit pentru ca nu a platit la timp cautiunea ceruta de instanta si a pierdut in prima instanta procesul cu firma de avocatura. Este vina SFT ca nu a platit la timp si astfel Sfaraiala si Asociatii a putut vinde hotelul Astoria cu 2,5 milioane euro in contul executarii silite", a precizat liderul Federatiei Mecanicilor de Locomotiva.

Potrivit reprezentantilor hotelului Astoria, dupa declansarea scandalului privind preluarea hotelului, incasarile au scazut de la 3 miliarde lei vechi pe luna la 2 miliarde lei vechi. Acestia mai spun ca miercuri dimineata erau ocupate de turisti 42 de camere si de catre angajatii CFR alte 14 camere din totalul de 83 de camere functionale (164 in total).

Pana in prezent, executorii judecatoresti au pus sechestru pe biroul sefului complexului Astoria si pe bucataria si restaurantul aflate la parterul imobilului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri