"Bostina si Asociatii" a contestat decizia Directiei Regionale Drumuri si Poduri Timisoara (DRDP) deoarece institutia a atribuit contractele pentru serviciile de consultanta pe baza preferintelor personale si nu pe cea a ofertelor,se arata intr-un comunicat al casei de avocatura.
"In urma evaluarii ofertelor, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA – Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara a desemnat drept castigatoare oferta depusa de Asocierea dintre Prometer M&G si Cabinet Avocat Manuela - Theodora Popa pentru Lotul 1 si oferta depusa de Asocierea dintre Societatea Civila de Avocati Dragomir si Asociatii si Consitrans, pentru Lotul 2. Totodata, astfel cum reiese din adresa CNADNR nr. 111/2323 din data de 21 iulie 2008, oferta noastra a fost declarata inacceptabila", se arata in comunicatul "Bostina si Asociatii".

Conform sursei citate, din procesul-verbal rezulta ca pentru atribuirea contractului autoritatea a stabilit drept criteriu "pretul cel mai scazut", iar oferta "Bostina si Asociatii" ar fi trebuit desemnata castigatoare atat pentru Lotul 1 (servicii juridice in vederea exproprierii imobilelor afectate de Autostrada Arad – Timisoara, pe teritoriul administrativ al judetului Timis) cat si pentru Lotul 2 (servicii juridice in vederea exproprierii imobilelor afectate de Autostrada Arad – Timisoara, pe teritoriul administrativ al judetului Arad).

Potrivit datelor prezentante de "Bostina si Asociatii", este pentru a treia oara cand DRDP Timisoara ii descalifica din cadrul unor proceduri de selectie pentru contracte publice, incheind, in schimb, contracte pe baza preferintelor.

"Si atunci, (ofertele pentru servicii juridice in vederea exproprierii terenurilor aferente obiectivului - Varianta ocolire Caransebes si Varianta ocolire Plugova) ca si acum, SCA "Bostia si Asociatii" a oferit pretul cel mai scazut si termenul de executie cel mai scurt. In cele doua cazuri precedente, SCA "Bostina si Asociatii" a castigat contestatiile depuse la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), fapt pe care, in recentele iesiri publice, reprezentatii DRDP Timisoara au uitat sa-l mentioneze", se spune in comunicatul casei de avocatura.

Reprezenantii "Bostina si Asociatii", mai spun ca unul dintre contracte este incheiat cu sotia vicepresedintelui Consiliului Judetean Timis (SCA Dragomir si Asociatii si Avocat Claudia Chirila), iar celalalt cu fostul prefect, Avocat Dumitru Gant.

"Consideram ca recenta iesire publica a reprezentantilor DRDP Timisoara pe aceasta tema nu reprezinta nimic altceva decat o incercare de a face presiuni asupra Curtii de Apel Timisoara, inaintea termenului de judecata din 3 decembrie 2008, cand instanta va judeca plangerea noastra", se mai arata in comunicatul casei de avocatura.

"Bostina si Asociatii" au precizat ca oferta lor a fost depusa pe 24 iunie in cadrul procedurii de licitatie deschisa organizata de CNADNR – DRDP Timisoara. Ulterior, pe 26 iunie, casa de avocatura a fost instiintata de autoritatea contractanta despre depunerea unei contestatii de catre SCA "Pavel si Asociatii", iar potrivit legii procedura de atribuire a fost suspendata.

"Printr-o alta adresa din data de 9 iulie 2008, autoritatea contractanta ne-a adus la cunostinta reluarea procedurii de licitatie deschisa, prin analiza si evaluarea ofertelor depuse, ca urmare a deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor nr. 2935/C3/2672 din data de 4 iulie 2008, prin care contestatia mentionata anterior a fost respinsa ca nefondata si prin care s-a dispus continuarea procedurii de atribuire", mai spun reprezentantii "Bostina si Asociatii".

Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara (DRDP) a anuntat, joi, 27 noiembrie, ca exista pericolul ca lucrarile la autostrada Timisoara - Arad sa nu inceapa la timp, dupa ce o casa de avocatura a contestat rezultatul unor licitatii organizate de DRDP, iar cazul a ajuns in instanta.

Ministerul Transporturilor a desemnat, miercuri, firma castigatoare si a anuntat constructorul care va executa lucrarile la autostrada Arad-Timisoara, iar in termen de 28 de zile constructorul ar trebui sa semneze contractul si sa prezinte scrisoarea de garantie de buna executie, transmite NewsIn.

Cu toate acestea, potrivit DRDP, exista pericolul ca lucrarile sa nu inceapa la data stabilita, dupa ce a fost contestat rezultatul licitatiei pentru incheierea contractelor de asistenta juridica, in vederea exproprierii terenurilor afectate de constructia autostrazii.

Valoarea de executie a tronsonului din autostrada Arad - Timisoara si a centurii municipiului Arad este de 307 milioane de euro. Finantarea provine de la Banca Europeana pentru Investitii, iar perioada de executie a lucrarilor este de 24 de luni. Lungimea tronsonului de autostrada Arad - Timisoara este de 32 kilometri, iar lungimea centurii Aradului este de 12 kilometri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri