Directorii de vinzari, bancherii, programatorii IT si directorii de marketing se afla in topul celor care sint cel mai bine platiti in Romania. In functie de experienta, dar si de institutia unde lucreaza, acestia ajung sa aiba salarii de mii de euro pe luna.

In ultimii ani, sectorul financiar, bancar, vinzarile, marketingul si mai ales industria software au cunoscut o ampla dezvoltare, iar pachetele salariale oferite in aceste domenii au crescut si ele. In acelasi timp, specialistii sint la mare cautare, deoarece companiile prefera sa plateasca atit cit este nevoie numai pentru a avea omul potrivit pentru postul vacant.

Bonusuri atasate la salarii in euro

Angajatii sint platiti in functie de firma pentru care lucreaza. In sectorul bancar, salariile incep de la 200 de euro si ajung sa depaseasca 1.000 de euro. Sint posturi pentru care se ofera, pe linga bani, o serie de alte facilitati, cum ar fi traininguri, masina, telefon, asigurari medicale si chiar cazare, in cazul in care angajatul este din alt oras, spune Maria Suciu, director la o agentie de recrutare a fortei de munca. Pentru joburile de vinzari, salariul mediu este de 500 de euro, insa angajatii beneficiaza de sistemul de bonusuri care ofera procente din cifra de afaceri si comisioane. In industria de software si tehnologii, un programator poate lua intre 300 si 900 de euro, suma variind in functie de compania la care este angajat. Practic, pentru orice companie, fiecare angajat trebuie sa fie profitabil. Daca prin valoarea pe care o aduce angajatul companiei cresc vinzarile acesteia cu o anumita suma, atunci el este indreptatit sa ia o mica parte din aceasta. Iar companiile folosesc aceast bonus pentru a atrage cei mai valorosi specialisti, spune Oana Carstea, director de proiecte pe resurse umane.

Salariu de 10.000 de euro

Mult mai bine platite sint functiile de conducere. Ca director general, manager, director de marketing, salariile pot ajunge si la 10.000 de euro, spune Florin Rusu, directorul unei firme de recrutari.

Insa candidatul trebuie sa aiba un CV stufos ca sa poata avea acces la astfel de functii. Este greu de ajuns pe posturile importante din companiile mari, care de cele mai multe ori nu apeleaza la o agentie de recrutare, ci la practica head-hunting si la relatii sau cunostinte, spune Maria Suciu, director la o agentie de recrutare. La fel de greu este si pe un post pentru care au aplicat mai multe persoane. De exemplu, pentru un post de director sales-manager la o banca din Bucuresti, si-au depus CV-urile peste 200 de persoane.

Inginerii petrolieri, atrasi de strainatate

Una dintre cele mai bine platite meserii pentru romani in strainatate este cea de inginer petrolier. Reprezentantii firmelor de recrutare care cauta angajati pentru strainatate sustin ca in acest domeniu se ofera salarii si de peste 10.000 de euro pe luna, pe cind in Romania sumele sint mai mici, de doar 1.500 de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri