Reprezentantul din Romania al producatorului italian de ciocolata Venchi, Caramel Lounge, estimeaza ca vanzarile la ciocolata Venchi se vor dubla in perioada sarbatorilor de iarna, fata de o luna obisnuita din an, a declarat directorul general al Caramel Lounge, George Balan.
Potrivit acestuia, vanzarile de ciocolata Venchi din luna decembrie vor atinge suma de 40.000 de euro. Aceasta suma reprezinta o crestere cu 66% a vanzarilor pe segmentul de ciocolata, fata de aceeasi perioada din anul 2007, cand Caramel Lounge a inregistrat vanzari de 24.000 euro.

Conform datelor furnizate de companie, cel mai vandut sortiment de ciocolata este trabucul de ciocolata Venchi, cu un procent de 20% din totalul vanzarilor companiei. De asemenea, un loc important in vanzari il ocupa sortimentele Cubigusto, Cuba Rhum, Unico, Tableta.

Caramel Lounge a inregistrat deja comenzi pentru perioada sarbatorilor ce se ridica la valoarea de 40.000 de euro, anunta NewsIn.

Pentru intreg anul 2008, importatorul de ciocolata estimeaza o valoare totala a vanzarilor pe segmentul de ciocolata in valoare de 300.000 de euro.

In primele sase luni ale anului 2008, Caramel Lounge a inregistrat o cifra de afaceri neta de 100.000 euro, iar pentru tot anul vizeaza sa atinga circa 300.000 euro. In 2009, compania vrea triplarea afacerilor, pana la un milion de euro, ca urmare a extinderii retelei de magazine proprii.

Unicul importator de produse de ciocolata si inghetata de lux Venchi, a deschis in luna septembrie, primul magazin din Capitala.

Venchi, cu sediul in Castelletto Stura, Italia, este in prezent singurul laborator de fabricare a dulciurilor din peninsula care a reusit sa-si pastreze traditia neschimbata de-a lungul timpului. Din totalul veniturilor, exporturile reprezinta 15%, procent care se doreste a fi imbunatatit atat prin intrarea pe noi piete, cat si prin consolidarea celor deja existente (China, Japonia, SUA, Germania). In Italia compania distribuie produsele prin intermediul a peste 6000 de locatii si este prevazuta o crestere a numarului acestora.

Valoarea pietei ciocolatei din Romania a ajuns in 2007 la valoarea de circa 250 milioane euro, iar pentru acest an cresterea estimata este de 10- 20%. In Romania consumul de ciocolata pe cap de locuitor se situeaza putin sub valoarea de doua kilograme pe an in timp ce in unele tari occidentale consumul este de 8-10 kg pe cap de locuitor pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri