Peste o suta de angajati ai SIF Transilvania au intrat de luni, 5 ianuarie, in somaj, dupa ce disponibilizarea lor a fost anuntata la sfarsitul anului trecut.
Directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Kelemen Tibor a declarat ca de astazi oamenii pot depune documentatia, fiind vorba despre 104 persoane, anunta NewsIn.

Angajatii respectivi provin de la doua hoteluri din Covasna, aflate sub patronatul SIF, si care urmeaza sa intre in reabilitari capitale in aceasta primavara. Cele trei hoteluri aflate in subordinea SIF sunt Cerbul, Caprioara si Covasna, dintre care ultimul va fi demolat si reconstruit. Celelalte doua vor intra in reabilitare si se vor inchide temporar.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Covasna, Herman Rosner, a declarat ca, recent, conducerea SIF Transilvania a aprobat o prima transa de investitii pentru hotelurile sale, in valoare de 15 milioane de euro, incepand din luna ianuarie. Valoarea totala a investitiei ar putea ajunge la 40 de milioane de euro. In urma cu doi ani, SIF, CCI Covasna si Consiliul Judetean au incheiat un protocol in care este prevazuta dezvoltarea turismului si infrastructurii in judet si in statiunea Covasna, care prevede si aceasta investitie.

La nivel de disponibilizari, la sfarsitul anului trecut au fost anuntate in Covasna peste 200 de disponibilizari, iar rata somajului in luna decembrie ajunsese la 7,3% si peste 6.600 de someri. Multe persoane cauta un loc de munca in judetele invecinate, iar potrivit AJOFM in zona orasului Baraolt ar fi in jur de 500 de persoane care fac naveta, majoritatea in Brasov.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri