Compania Petrom va livra catre Electrocentrale Bucuresti o cantitate de 40.000 tone pacura in ianuarie, la pretul de incarcare, potrivit cotatiei Lavera/Genoa, Irina Duica.
"Maine (n.r. vineri, 9 ianuarie 2009) vom semna contractul cu Petrom. Ne vor livra, pana la sfarsitul lui august, o cantitate de 200.000 tone pacura. In ianuarie, ne vor livra 40.000 tone pacura. Pretul nu il cunoastem inca, pretul depinde de cotatiile europene, de la bursa Lavera/Genoa", a explicat directorul comercial al Electrocentrale Bucuresti, Irina Duica, citat de NewsIn.

Potrivit acesteia, joi pretul pacurii este de 278 dolari pe tona. Miercuri era de 301 dolari/tona, in timp ce marti era de 252 dolari/tona.

De asemenea, compania negociaza la ora publicarii materialului cu Adminstratia Nationala a Rezervelor de Stat, de unde are dreptul de pana la 55.000 tone pacura.

In prezent, rezerva de stat are 202.000 tone pacura.

Premierul Emil Boc si ministrul economiei au dat asigurari marti ca niciun consumator casnic nu va fi afectat de oprirea livarii gazelor din import, precizand ca una dintre masuri va fi reducerea consumului de gaze la CET-uri, care vor utiliza in perioada urmatoare pacura si carbune.

Cantitatea pe care statul o va inlocui este de 7 milioane metri cubi gaze/zi (n.r. exact cantitatea care era livrata zilnic prin statiile Isaccea si Mediesul Aurit), cu 7.000 tone pacura/zi. Petrom are totodata capacitatea de a incarca 7.000 tone pacura zilnic. Compania Petrom este dispusa sa furnizeze, contra cost, aproximativ 70-75 kilotone de pacura pentru CET-uri, pana la sfarsitul lunii ianuarie, potrivit reprezentantilor companiei.

Gazprom, a sistat de la 1 ianuarie 2009 furnizarea de gaz pentru Ucraina, in urma unei dispute contractuale. Pe fondul crizei ruso-ucrainiene, livrarea de gaze rusesti prin punctul Isaccea a fost sistata pe 6 ianuarie, incepand cu ora 03.05, iar pe 7 ianuarie, ora 08.53, punctul de import Mediesul Aurit a fost, de asemenea, intrerupt.

Electrocentrale Bucuresti SA este filiala a Termoelectrica SA.

ELCEN este primul producator de energie termica produsa in centrale termoelectrice, producand anual peste 40% din energia termica distribuita in sistem centralizat, si aproximativ 12% din cantitatea de electricitate generata in intreaga tara. Compania are in componenta sucursalele Bucuresti, Mures si Constanta, ale caror capacitati au instalate o putere de circa 2.000 MW.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri